Kinderen maken bij Full Speed op een speelse manier kennis met voetbal
Kinderen maken bij Full Speed op een speelse manier kennis met voetbal Foto:

Gratis voetballen voor 'ukkies' bij Full Speed!

DELFT - Te grote broeken, kluitjesvoetbal, maar vooral veel plezier en enthousiasme. Deze ingrediënten vormen samen het ukkenvoetbal bij DSV Full Speed.

"Plezier en samenspel staan voorop tijdens de trainingen", stelt ukkentrainer Robin Staakman. "We laten de kinderen op een speelse manier kennismaken met voetbal én onze vereniging. We doen diverse spelletjes waarin balbeheersing centraal staat. Daarbij moet je denken aan partijtjes en oefeningen waaraan een bepaald thema verbonden is. Zo ben je de ene keer een haai en de andere keer een superheld. Dit alles maakt het starten met voetbal voor de kleintjes laagdrempelig en zorgt uiteindelijk voor een makkelijkere overgang naar de JO7-pupillen." Zelf is Robin al sinds zijn jeugd verbonden aan Full Speed. "Ik begon hier in de jeugd, ben toen tijdelijk naar andere clubs gegaan, maar keerde in de senioren terug naar het eerste team bij Full Speed. Tegenwoordig voetbal ik nog steeds in een vriendenteam én ben ik dus trainer van de ukken. Die trainingen geef ik met een aantal andere ukkentrainers, zodat we de twintig tot veertig kinderen die we wekelijks ontvangen goed kunnen begeleiden. Mijn eigen zoontje voetbalt ook mee in de groep, waar alle kinderen van 4 tot 6 jaar welkom zijn. Onderling is het erg gezellig en ontstaan er leuke vriendschappen tussen de kinderen."

Deelnemen
De ukkentrainingen vinden elke zaterdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur plaats op het sportpark van Full Speed aan de Kerkpolderweg 5. Het deelnemen aan de trainingen is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk op www.fullspeed.nl voor meer informatie!