Vollebregt, Rombout en Hilders, samen met zorgpersoneel, bij de onthulling van de Compassiebeer
Vollebregt, Rombout en Hilders, samen met zorgpersoneel, bij de onthulling van de Compassiebeer

Compassiebeer officieel onthuld

DELFT - Dinsdag is de Compassiebeer op het voorplein van het Reinier de Graaf officieel onthuld. Dit gebeurde in aanwezigheid van directievoorzitter Carina Hilders, initiatiefneemster Adriënne Rombout en wethouder van Cultuur Bas Vollebregt.

De 4,5 meter hoge, driedimensionale teddybeer met een vacht van plantjes is geschonken door ondernemers en vrijwilligers uit de regio en staat symbool voor de waardering voor de zorg. Hilders: “Het is hartverwarmend hoeveel mensen uit onze regio en daarbuiten zich hebben ingezet om deze Compassiebeer mogelijk te maken. Het is een excentrieke verschijning waar je niet omheen kunt. Het maakt dat onze zorgprofessionals de beer dagelijks zien en zich gesteund voelen. Ook als zij na een lange zware dag moe zijn en naar huis gaan. Die erkenning hebben zij verdiend, zeker in deze zware tijden van Covid-19.” De Compassiebeer staat symbool voor waardering voor de zorg en voor de kracht van lokale verbindingen tussen ondernemers en inwoners. “Samen staan we sterk!’ en dat past bij het Reinier: Samen zorgen we met compassie voor de regio.”

Waardering
Adriënne Rombout van Art Works Well vindt het belangrijk dat de waardering die de afgelopen maanden voor de zorg is ontstaan, ook in de toekomst zal doorklinken. Om dat te realiseren startte zij het initiatief voor de Compassiebeer. “Met de groene groei van deze gigantische knuffelbeer maken wij het gevoel van ‘samen sterk’ zichtbaar. De compassiebeer is een teken van verbondenheid. Sterk, zachtaardig en open voor verandering. Ik gun dat iedereen compassievol om kan gaan met zijn of haar gegeven situatie.” Het is de bedoeling dat de Compassiebeer gedurende vijf jaar voor een glimlach zorgt bij de hoofdingang van het Reiner de Graaf ziekenhuis voor patiënten, bezoekers en medewerkers.