Elzo Niemeijer is de nieuwe manager van Delft voor Elkaar
Elzo Niemeijer is de nieuwe manager van Delft voor Elkaar Foto:

Nieuwe manager Delft voor Elkaar

DELFT - Delft voor Elkaar heeft vanaf 1 oktober een nieuwe kapitein aan het roer. De 56-jarige manager Elzo Niemeijer gaat vol energie en samen met het team van Delft voor Elkaar aan de slag. De nieuwe manager gelooft heilig in de uitdaging om van Delft een nog vitalere, socialere en gezondere stad te maken.

"Ik heb veel zin om in deze mooie stad aan het werk te gaan", aldus Elzo. "Delft is voor mij met haar historie en studenten écht een nieuwe stad om te mogen werken. Maar Delft heeft ook haar uitdagingen op het gebied van de schuldenproblematiek en de noodzakelijke betere samenwerking in het Zorg- en Welzijnsdomein. Alles bij elkaar maakt dat ik veel zin heb om in deze dynamische stad aan de slag te gaan." Wat Elzo kenmerkt in zijn werk? "Echt een connectie maken met mensen en werken vanuit passie. Verbinding maken tussen partijen, tussen cliënt en ondersteuner en tussen organisatie en gemeente. Alleen door op zoek te gaan naar de verbinding die je met elkaar hebt, kun je een volgende stap maken. Voor elkaar en zeker ook met elkaar."

Lastige periode
"Ik ben van nature een optimistisch mens, het glas is altijd halfvol. Maar ik moet eerlijk zeggen dat die houding met de huidige crisis wel een aantal deukjes heeft opgelopen. Omdat dit virus zo’n grote invloed heeft op onze gezondheid, sociaal leven en onze economie. Maar we moeten samen toch vooruit blijven kijken en vooral aan de toekomst blijven werken. Ik zet mijn positieve bril op en zoek naar oplossingen, ook om de mensen die dat even niet meer kunnen te ondersteunen. Dat ik daar nu in Delft aan kan bijdragen, geeft mij energie."