Victor Brouwer is als sportformateur betrokken bij het Sportakkoord en nu begeleider van de nieuwe werkgroep
Victor Brouwer is als sportformateur betrokken bij het Sportakkoord en nu begeleider van de nieuwe werkgroep Foto:

Sport in Delft en Corona

DELFT - Eerder werd het Delftse Sportakkoord getekend, waarin onder meer staat dat sportaanbieders met elkaar gaan samenwerken. In deze tijd worstelen verschillende Delftse verenigingen met de corona-regelgeving. De gemeente Delft en de sportclubs slaan de handen inéén en gaan aan de slag met het onderwerp 'Sport en Corona'.

Er wordt weer druk gesport in Delft, maar de clubs krijgen wel te maken met veel nieuwe regels en vraagstukken in de huidige situatie. Naar aanleiding van de nieuw aangekondigde maatregelen zijn sinds afgelopen dinsdag sportkantines voor tenminste drie weken gesloten en zijn sportparken alleen toegankelijk voor sporters, trainers/coaches, scheidsrechters en door het bestuur aangestelde coördinatoren. Familie en vrienden zijn helaas niet langer welkom langs de lijn tijdens trainingen en wedstrijden. Spelers moeten worden afgezet bij de ingang van sportparken, ook de kleintjes. Na afloop van de trainingen en wedstrijden kunnen ze daar ook weer worden opgehaald. Daarnaast blijkt het soms moeilijk om de eigen leden zich aan de richtlijnen te laten houden. Bestuurders zoeken naar een balans om de vereniging draaiende te houden, maar wel volgens de regels. Dat is niet makkelijk en bij elke vereniging spelen er andere zaken mee. Kortom, het is goed om in deze moeilijke situatie samen op te trekken.

Werkgroep
Een nieuwe werkgroep wordt per direct opgestart onder leiding van Victor Brouwer. Onder de noemer 'Sport en Corona' gaat deze werkgroep de komende tijd inventariseren waar de knelpunten liggen en hoe deze opgelost kunnen worden. Voor deze werkgroep zijn ze op zoek naar actieve bestuurders of functionarissen die zich komende maand kunnen inzetten voor de Delftse sport. Geef je op via sport@delft.nl