Monique Schieman (L’ Accolade), Max en Stef van Hateren
Monique Schieman (L’ Accolade), Max en Stef van Hateren Foto:

'Een plek waar iederéén vakantie heeft'

DELFT - Een plek waar iederéén vakantie heeft. Dat is waar Monique Schieman, oprichtster en fondsenwerver voor het vakantiepark L’ Accolade, zich hard voor maakt. Een fantastisch initiatief, vond Stef van Hateren. En dus besloot hij een actie op te zetten die inmiddels succesvol is gebleken met een opbrengst van maar liefst 12.500 euro.

"Deze actie was bedoeld voor het vakantiepark waar kinderen met een rolstoelbeperking een heerlijke tijd kunnen hebben", vertelt Stef. "Het park heeft vele fantastische vrijwilligers die deze kinderen én de gezinsleden een onvergetelijke vakantie bezorgen." Door COVID-19 zijn de boekingen voor L’ Accolade opgedroogd en is het park in zwaar weer terecht gekomen. "Het zou jammer zijn als na vele jaren zo'n mooi project zou moeten stoppen. Daarom heb ik namens mijn overleden dochter Isabelle, wie meerdere malen in het park is geweest en daar haar laatste verjaardag heeft gevierd, een actie voor L’ Accolade opgezet."

Isabelle
Isabelle had een progressieve stofwisselingsziekte: het syndroom van Leigh. Cellen maakten te weinig energie, waardoor zij vanaf haar zesde hersenbeschadigingen opliep en spieruitval kreeg. Ondanks dat zij al heel lang besefte dat de dood haar voorland was en haar handen nagenoeg niet meer kon gebruiken, hield zij actief haar blog www.lifeofisabelle.com bij. Voor deze bijzondere jongedame heeft Stef de actie voor L' Accolade opgezet. "Isabelle keek vanuit een andere dimensie met een glimlach toe", klinkt het in het dankwoord van Monique. "Ze is zo aanwezig in al onze harten en dat blijkt ook weer uit het mooie bedrag dat Stef, mede uit haar naam, dankzij al die gulle donateurs bijeen wist te brengen. L' Accolade is een vakantiemogelijkheid die voor veel gasten een klein paradijsje op aarde is geworden en dat moet, hoe dan ook, kunnen blijven bestaan." www.l-accolade.nl