Afbeelding
Foto:

Mystery guests horeca in de koelkast

DELFT - Eerder deze week werd bekend dat de gemeente Delft mystery guests inzet om de coronamaatregelen in de horeca in de gaten te houden. Dit tot onvrede van veel horecaondernemers én Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Delft.

Het bestuur van KHN afdeling Delft werd onaangenaam verrast door de aankondiging van de gemeente Delft om mystery visits te gaan organiseren in de Delftse horeca. Voorzitter Jon Cornelese. "Wij kregen woensdag 16 september nog een pluim over hoe goed de horeca het deed. Zeker op het vlak van triages en coronamaatregelen zijn de meeste horecaondernemers goed bezig." Cornelese geeft aan dat samenwerken op een open en transparante manier heel belangrijk is in een crisis. "Mystery visits zijn niet de manier; dat zaait wantrouwen en werkt averechts. Daarbij komt dat het groeiend aantal besmettingen in Delft niet vanuit de horeca komt en zou de horeca juist een oplossing kunnen bieden om jongeren en studenten op een veilige manier in hun sociale behoefte te voorzien."

In de koelkast
Een woordvoerder van de gemeente Delft laat in een reactie weten dat de mystery guests voorlopig niet meer worden ingezet. "Er kwamen meldingen van ondernemers en gasten dat de coronamaatregelen vooral na 22.00 uur niet werden nageleefd. De gemeente heeft vaak overleg met vertegenwoordigers van de horeca. Om scherper te handhaven is besloten om na 22.00 uur- als de BOA's uit dienst zijn - ongeüniformeerde medewerkers in te zetten. Nu de horeca om 22.00 uur sluit worden zij niet meer ingezet."