Brie van Klaveren reikte de 'Huug' vorig jaar uit aan Dé Delftenaar van het jaar 2019, Jan van der Mast (Foto: Koos Bommelé)
Brie van Klaveren reikte de 'Huug' vorig jaar uit aan Dé Delftenaar van het jaar 2019, Jan van der Mast (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Wie nomineert u als Dé Delftenaar van het Jaar?

DELFT - Dé Delftenaar van het Jaar-verkiezing 2020 is begonnen. Wie volgt Dé Delftenaar van het jaar 2019, Jan van der Mast op? Daarin heeft ook ú zeggenschap!

Door Cheyenne Toetenel

Na bijna vijftien jaar zeer succesvol de rubriek 'Bekendste Delftenaar van het Jaar' te hebben gebracht, was het vorig jaar tijd voor iets nieuws. We gingen daarom voor de verandering op zoek naar Dé Delftenaar van het Jaar; een prijs die wordt gegeven aan een persoon die zich op een positieve manier heeft ingezet voor Delft. U heeft goed uw best gedaan om te stemmen op uw favoriete weldoener van 2019. Nog niet eerder kwamen zo veel stemmen binnen voor onze jaarlijkse verkiezing. Ons nieuwe concept, Dé Delftenaar van het Jaar, lijkt daarmee door u te zijn omarmd. Reden te meer om ook dit jaar weer de zoektocht te starten naar een Delftenaar die de titel met ere mag dragen en de bronzen Hugo - gemaakt door beeldend kunstenaar Loes van der Holst - in ontvangst mag nemen.

Weldoeners
Delft herbergt veel mensen die goed doen voor de stad. Vaak mensen die we nog niet kennen, maar die wel erkenning verdienen. Voor Dé Delftenaar van het Jaar-verkiezing zijn wij op zoek naar deze weldoeners. U kunt als lezer van Delft op Zondag actief bijdragen aan deze zoektocht. Wie heeft in uw ogen dit jaar veel voor Delft betekend? Wie is dit jaar heel waardevol gebleken voor de wijk, de sportvereniging, het buurthuis of het verzorgingshuis, maar geniet nog geen bekendheid in de stad? Wie is sociaal-maatschappelijk betrokken, ook of misschien zelfs juist in dit coronajaar? Nomineer hem of haar en omschrijf waarom hij of zij Dé Delftenaar van het Jaar 2020 moet worden.

Nominaties
Als alle door u genomineerde kandidaten zijn verzameld, gaat een volgende selectieronde van start. Uit alle inzendingen selecteert de vakjury - deze maken wij later bij u bekend - tien mensen die we zo snel mogelijk presenteren in de krant Delft op Zondag en speciale afleveringen van Delft op Zondag TV. Na een voorstelronde zullen wij de genomineerden blootstellen aan meerdere vragen en stellingen, zodat u een goed beeld kunt schetsen van deze personen. Vanaf de bekendmaking van de tien genomineerden kunt u ook definitief stemmen op Dé Delftenaar van uw keuze. Om de eerlijkheid van de verkiezing te waarborgen, brengt de vakjury ook in deze tweede ronde haar deel in. De stemmen van de vakjury worden verwerkt met een specifiek puntensysteem: kandidaten die goed werk verrichten in loondienst ontvangen 25 punten per deskundige voorkeursstem, genomineerden die het werk zowel vrijwillig als in loondienst verrichten ontvangen 50 punten per voorkeursstem en kandidaten die volledig vrijwillig goed doen ontvangen 75 punten per voorkeursstem. Deze extra punten worden opgeteld bij de door u verstrekte stemmen. Uit de gecombineerde stemmen volgt uiteindelijk één winnaar, die wij in het nieuwe jaar aan u bekend zullen maken.

Wie nomineert u? Wij zijn erg benieuwd!