Een oud krantenartikel van vader en zoon Rozema met eigen verhuurmateriaal
Een oud krantenartikel van vader en zoon Rozema met eigen verhuurmateriaal Foto:

DELFT - Rozema Verhuurbedrijf is na 67 jaar inmiddels een begrip geworden in Delft. Het bedrijf verhuurt verschillende benodigdheden en heeft voor een ieder wat wils.

Door: Juliano van der Knaap

Rozema Verhuurbedrijf is momenteel gevestigd aan de Schieweg. Het bedrijf heeft een interessante geschiedenis achter de rug op verschillende locaties in Delft.

Geschiedenis
"In 1953 is mijn opa officieel met dit bedrijf begonnen. Na de oorlog is hij vanuit Brabant naar deze kant van het land verhuisd", legt Gertjan Rozema uit. "In die tijd zochten veel mensen naar een verdienmodel en zij waren druk met de wederopbouw van het land. Opa was koster van de vrijzinnig hervormde kerk op de Koornmarkt in Delft . Er stonden in de kerk losse stoelen en die werden door mijn opa verhuurd aan de leden van de kerk, dat was eigenlijk de start van het bedrijf. In Delft was veel vraag naar huurstoelen en opa is die verhuur verder gaan uitbouwen. Later is het bedrijf verhuisd naar het Achterom, waar Rozema Verhuur veertig jaar gevestigd is geweest. Sinds 2000 opereren we vanuit het pand aan de Einsteinweg."

Familiebedrijf
Rozema verhuurbedrijf is een echt familiebedrijf, dat van generatie op generatie is doorgegeven. Momenteel is Gertjan Rozema de eigenaar. Zijn zoon Casper Rozema werkt ook in deze zaak en volgt gelijktijdig een opleiding op de hogeschool. "Casper heeft een ondernemersopleiding gevolgd en op dit moment zit hij op de hogeschool. Hier leert hij, zoals ik dat ooit deed, de vaardigheden die je nodig hebt om als ondernemer een zaak te kunnen runnen zodat hij, als de tijd er rijp voor is, de zaak kan overnemen."

Vertrouwd
Het optimaal bedienen van de klanten heeft altijd hoog in het vaandel gestaan bij Rozema Verhuurbedrijf. En ze merken dat die instelling door de klanten op prijs wordt gesteld. "Wij hebben een kern van vaste klanten, vanwege onze betrouwbaarheid, flexibiliteit, de prettige omgang en onze transpirantie. Dit is vaak wat wij van de klanten teruggekoppeld krijgen. Sommige klanten zijn al tientallen jaren klant bij ons. De reden hiervan zou kunnen dat wij een vertrouwde omgeving hebben. Wij doen voortdurend ons best om constante kwaliteit te leveren. Wij zijn in het wel en wee van onze klanten geïnteresseerd en geven hen alle aandacht. We streven er naar dat onze klanten altijd bekende en vertrouwde gezichten zien, vaste aanspreekpunten hebben en altijd kunnen rekenen op de goede en vertrouwde service zoals we die bieden sinds opa met de zaak begon. Waar nodig denken wij graag mee met onze klanten."

Ontwikkelingen
In de loop van de tijd komen er steeds meer verschillende producten bij om te verhuren en krijgen we wisselende vragen van onze klanten. "Er is een bepaalde behoefte vanuit de klant, daar probeer je op in te spelen en je probeert aan die behoefte te voldoen. Net als vroeger zoeken mensen nog steeds naar tafels, glaswerk en stoelen. Tegenwoordig zijn mensen ook op zoek naar fotoboeken en heb je veel silent disco's die plaatsvinden. Daarom zoeken wij naar nieuwe trends en gaan wij bijvoorbeeld naar beurzen." Tegenwoordig worden bedrijven steeds moderner, zo werken veel bedrijven met de nieuwste technologie en denken bedrijven in deze tijd steeds meer aan het milieu en het klimaat. Ook Rozema werkt hier hard aan: "Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen is voor veel bedrijven een van de belangrijkste beleidspunten. Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden maken wij gebruik van allerlei hoogwaardige verpakkingsmaterialen, dit is erg belangrijk." De zaak is veel bezig met ontwikkelingen op andere gebieden. "We zijn fairtrade gecertificeerd. Ook zijn wij donateur van het Wereld Natuurfonds en Natuurmonumenten. Verder zijn wij een gecertificeerd stage en leerbedrijf. Dit wil zeggen dat wij regelmatig stageplekken kunnen aanbieden aan studenten die op logistieke en administratieve opleidingen zitten en op zoek zijn naar een stage" Het verhuurbedrijf regelt tegenwoordig een groot aanbod aan party- en horecabenodigdheden. Denk hierbij aan party tenten, servies, barbecues, ovens, een suikerspinkraan en een hoop meer. Tijdens deze coronaperiode hebben veel verhuur en evenementenbedrijven het erg lastig. "Wij houden de ontwikkelingen goed bij en denken goed na over hoe wij verder gaan, veel bedrijven in deze branche zijn hier op dit moment ook erg hard mee bezig. Wij zoeken net als hen steeds weer verder naar verschillende mogelijkheden."

Gertjan Rozema samen met zijn zoon Casper Rozema