Afbeelding
Foto:

Triestig gezicht Laatst werd het beetje wilde groen bij een sportlokaal in Voorhof drastisch gekortwiekt. Het ziet daar nu ineens wat triestig uit.

F.M. Boon

Apotheek
Ik heb een tijdje getwijfeld of ik dit artikel zou schrijven, maar heb besloten het toch maar te doen. De dienstverlening van de apotheek bij mij in de buurt, en het omgaan met klanten laat mijns inziens te wensen over. Ik bestel regelmatig mijn medicatie, met het verzoek deze thuis te bezorgen, toen ik gisteren belde om te vragen waar deze bestelling bleef, kreeg ik te horen dat deze pas de volgende dag bezorgd zou worden. Dat vond ik vreemd want meestal wordt het dezelfde dag bezorgd. Maar ik kon hoog en laag springen diegene die mij te woord stond bleef erbij dat het pas de volgende dag geleverd zou worden. Waarop mijn reactie dat dat niet klopte want het was altijd dezelfde dag, plus ik kreeg nog een hele preek dat ik ervoor moest zorgen dat ik zelf nog voldoende desbetreffende medicatie in huis had en moest het dagen van te voren al bestellen. Dit is dus niet het geval, heb het altijd zo gedaan. Maar wat mij het meest irriteerde was de manier waarop ik te woord werd gestaan, alsof ik een onmondig kind was. Ik ken al heel wat mensen die ook een probleem hebben met deze apotheek, maar tja, ze hebben het monopolie in de wijk. Er hangt trouwens een briefje in het wachtgedeelte waarop staat dat ze de beste apotheek van Delft zijn, nou daar denken heel wat mensen anders over, waaronder mijn persoontje.

I. Doyer

Studenten
Studenten maken er weer een potje van. Delft gaat erg slecht op het gebied van corona. Vreemd aangezien er in Delft toch echt maatregelen zijn getroffen en er veel wordt gehandhaafd. De GGD heeft aangegeven dat het ligt aan studenten. Zij houden zich niet aand e regels, houden feestjes in hun vieze huizen waar ze vaak met een hele groep op elkaar wonen.Afstand houden kennen ze niet. Ze komen in contact met alles en iedereen. En daar is de gewone burger de dupe van. De dupe is de gewone burger altijd. De student gaat altijd voor want we zijn zogenaamd een kennisstad. We investeren maar raak in die groep, waar we er duizenden van hebben in ons stadje. Fietsen op straat, hele verzamelingen studenten die wonen in de binnenstad en daarmee prachtige woningen in beslag nemen, we moeten er maar mee dealen. Zo zonde. En dan dreigen we nu ook grote kans te hebben om corona te krijgen. Door diezelfde studenten die niet even uit elkaar kunnen blijven. Mensen die bang zijn dat ze een biertje mislopen, of een avondje fysiek contact. Laat die lui rekening houden met een ander. Want wij zitten niet te wachten op die ellende.

B. Meijer