Afbeelding
Foto:

Taptoe Delft

DELFT - Taptoe Delft schittert nog één keer op de buis.

Aankomend weekend had het beeldbepalende evenement van Delft moeten plaatsvinden, echter gooide aangescherpte regels rond het coronavirus roet in het eten. Ondanks dat de branche nu abrupt tot stilstand is gekomen is en blijft de organisatie positief gestemd. Gelukkig is dan ook in overleg met de gemeente Delft besloten om de Taptoe te verplaatsen naar 10 en 11 september 2021. Om alle taptoefans ook aankomend weekend enigszins tegemoet te komen gaat Omroep MAX de tweede uitzending van 2016 opnieuw uitzenden op zondag 13 september op NPO 2 om 17.10 uur. Daarnaast zal TV WEST beide uitzendingen, die zij in 2018 ook hebben uitgezonden, herhalen op zaterdag 12 september vanaf 17.00 uur. Dit wordt 24 uur lang herhaald met een onderbreking voor de kerkdienst op zondag 13 september om 9.00 uur. Heel Nederland zit aan de buis gekluisterd. U toch ook?

Shantykoor Midscheeps geeft bewoners leuke middag

DELFT – In de binnentuin van de zorginstelling Stefanna heeft het Shantykoor Midscheeps donderdag met dertig man een optreden uitgevoerd voor alle bewoners van het huis.

Geheel in overeenstemming met het RIVM-protocol voor een veilig optreden door een zangkoor voor publiek heeft het Shantykoor Midscheeps in plaats van de zaal in het gebouw nu een optreden voor alle bewoners uitgevoerd in de binnentuin van Stefanna. Gelukkig was het mooi weer en konden alle bewoners op het terras in de tuin genieten van het optreden, door 24 zangers, allemaal krasse knarren, vijf muzikanten en een dirigent. De liederen die zij hebben gezongen en gespeeld zijn allemaal mooie Shanty's uit de tijd van de grote transport zeilboten van vroeger. "Op deze manier blijven we in coronatijd toch zoveel mogelijk het publiek onder ons een plezierige middag geven, want daar doen we het voor!"

Agnetapark

DELFT - In het weekend van 12 en 13 september zijn de Open Monumentendagen. Vanwege corona zijn er vrijwel geen gebouwen open dit jaar, maar een van de mooiste Delftse monumenten - het Agnetapark - is gelukkig wel toegankelijk. Jan van der Mast organiseert van 10.00 tot 15.00 uur rondleidingen door het Sociale Arbeidersparadijs. Verzamelen bij Café Altijd Gezelligheid (J.C. van Markenplein 10) Kosten: 5 euro pp. Graag aanmelden via de email: janvandermast@tele2.nl Voor meer informatie, zie: www.janvandermast.nl