Start bouw Compassiebeer

DELFT - Op donderdag 10 september start de bouw van de Compassiebeer op het voorplein van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.

Op dinsdag 6 oktober wordt de Compassiebeer onthuld. De beer is mogelijk gemaakt door donaties uit de regio en met hulp van verschillende ondernemers en vrijwilligers.

Trots
Het Reinier de Graaf is trots op de komst van de Compassiebeer. Directievoorzitter Carina Hilders: “Het is hartverwarmend hoeveel mensen uit onze regio zich hebben ingezet om de compassiebeer mogelijk te maken. We zijn een sterk regionaal verankerd ziekenhuis dat 24/7 de beste zorg aan patiënten levert. De Compassiebeer staat symbool voor waardering voor de zorg en voor de kracht van lokale verbindingen tussen ondernemers en inwoners. ‘Samen staan we sterk!’ en dat past bij het Reinier: Samen zorgen we met compassie voor de regio.”

Glimlach
Samen bijdragen aan een gezonde groene omgeving, wordt gerepresenteerd door de groene beer met een vacht van plantjes, en sluit aan bij de veranderende rol als ziekenhuis. Het is de bedoeling dat de Compassiebeer gedurende vijf jaar voor een glimlach zorgt bij de hoofdingang van het Reiner de Graaf ziekenhuis voor patiënten, bezoekers en medewerkers.