Nachtafsluitingen Rijksweg A4

DELFT - In verband met een reparatie aan het asfalt sluit Rijkswaterstaat de A4 ter hoogte van Den Haag Zuid af in de richting van Rotterdam in de nachten van 24, 25, 26 en 27
augustus.

De werkzaamheden vinden deze nachten plaats tussen 22.00 uur en 05.00 uur. De toeritten zijn al vanaf 21.00 uur afgesloten. De A4 richting Den Haag blijft beschikbaar. Aannemer Vermeulen voert de werkzaamheden uit die bestaan uit het repareren van asfalt. De wegen in de provincie Zuid-Holland hebben regulier onderhoud nodig. Hierdoor blijven de wegen goede conditie. Zo zorgen we ervoor dat het verkeer vlot en veilig kan blijven rijden.

Afsluitingen
Maandag 24 augustus: A4 richting Rotterdam na afrit Den Haag Zuid. De toeritten zijn niet afgesloten
Dinsdag 25 augustus, woensdag 26 augustus en donderdag 27 augustus: A4 richting Rotterdam na afrit Den Haag Zuid, de toerit Den Haag Zuid, verzorgingsplaats Peulwijk-West en de toe-en afrit Den Hoorn. Verkeer wordt omgeleid via knooppunt Ypenburg en de A13. De hulpdiensten kunnen op afroep langs het werk. Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. Houdt rekening met een extra reistijd tot 15 minuten


Vragen over Delfthopper

DELFT - Het CDA heeft vragen gesteld aan het college omtrent het niet rijden van de Delfthopper vanwege corona.

" Op de website van EBS staat vermeld dat de Delfthopper voor onbepaalde tijd niet rijdt, omdat het in “de kleine Delfthopper-bussen niet goed mogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren”, schrijft het CDA. " Het tijdelijk uit de roulatie halen van de Delfthopper heeft te maken met een recent onderzoek uitgevoerd in opdracht van branchevereniging OV-NL over veiligheid in bussen in het kader van corona. De oplossingen die in dit onderzoek voorgesteld worden zijn niet geschikt voor kleinere bussen en daarom moet er voor die kleinere bussen aanvullend onderzoek worden gedaan. Veiligheidshalve zijn in Nederland kleine buurtbussen uit de dienstregeling gehaald. EBS geeft telefonisch aan deze richtlijn hebben gevolgd." Het CDA zegt de zorgen over gezondheid te delen en begrip te hebben dat coronamaatregelen voor bewoners van Delft ongemak kunnen opleveren. "Maar hierdoor heeft een groot deel van Delft ineens geen openbaar vervoer meer in de buurt. Op de website van EBS wordt geen alternatief gegeven. Ook bij telefonische navraag geeft EBS aan geen alternatieven aan te bieden, en wordt gezegd dat bewoners zelf naar alternatief vervoer moeten zoeken."
Het CDA vraagt zich af of er geen alternatieven voor de Delfthopper zijn en of EBS in het kader van de overeenkomst over het verzorgen van openbaar vervoer in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH) niet verplicht is zorg te dragen voor alternatief vervoer.