Blauwalg Grote Plas (Delftse Hout)

DELFT - In Delft op Zondag van 9 augustus, vorige week, was te lezen over blauwalg in de Delftse Hout. In dit bericht ontbrak enige nuance, want niet in alle wateren in de Delftse Hout is blauwalg te vinden.

Het nieuwsbericht had betrekking tot de Grote Plas in de Delftse Hout en daaronder behoren niet alle wateren in de Delftse Hout. Het water van de Waterspeeltuin BuytenDelft staat bijvoorbeeld niet in directe verbinding met de Grote Plas en ondervindt geen hinder van blauwalg. Hier kan dus vooralsnog veilig gezwommen worden! Kijk op www.zwemwater.nl voor het actuele advies voor zwemlocaties.

Florence stopt met thuiszorgactiviteiten in Delft

DELFT - Florence gaat de thuiszorg in Delft afbouwen. De thuiszorgcliënten zijn op de hoogte gebracht en worden ondersteund bij het overstappen naar een nieuwe thuiszorgaanbieder.

Tot de cliënten een nieuwe zorgleverancier hebben, kunnen zij blijven rekenen op de zorg van Florence. De thuiszorgcliënten is gevraagd om actief op zoek te gaan naar een andere zorgverlener. Cliënten kunnen dit zelf doen of Florence vragen om ondersteuning. De thuiszorgmedewerkers blijven binnen de organisatie werkzaam. Florence is tot dit besluit gekomen, omdat blijkt dat er in Delft geen breed en aanvullend pakket van zorg- en dienstverlening kan worden opgezet. Oorzaak daarvan is onder andere een tekort aan zorgpersoneel. De thuiszorgorganisatie heeft door de jaren heen op diverse manieren geprobeerd om daar verandering in aan te brengen, maar de inspanningen hebben niet mogen baten.

Nomineer jouw Taalheld

MIDDEN-DELFLAND - In Midden-Delfland zetten honderden mensen zich in voor geletterde steden en dorpen. Het gaat om vrijwilligers en organisaties die zich in zetten voor de bestrijding van laaggeletterdheid. Om hen in het zonnetje te zetten, organiseert Het Taalhuis aBc de Taalheldenverkiezing.

Een Taalheld is een inspiratiebron voor velen, laat mensen in hun waarde en biedt een luisterend oor. Ken jij iemand die de titel taalheld verdiend? Nomineer hem dan snel via www.debibliotheekdeplataan.nl/home/wvda. Je kunt je taalheld van 2020 voordragen tot 1 september. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen op basis van de nominatiecriteria en bepaalt per categorie een winnaar. De uitreiking van de Taalheldenprijs zal op een bijzondere manier plaatsvinden in de gemeente. De winnaars van de Taalheldenverkiezing worden door de organisatie tevens aangemeld voor de landelijke Taalheldenverkiezing van de Stichting Lezen & Schrijven.