Geef ouderen kleur aan hun dag

PIJNACKER - Een praatje of goed gesprek, even naar buiten of gewoon een kop koffie drinken. Voorbeelden van kleine dingen die kleur geven aan iemands dag. Voor een aantal ouderen uit Delfgauw en Pijnacker is de SWOP op zoek naar bezoekvrijwilligers.

De Bezoekdienst van de SWOP koppelt een vrijwilliger aan één persoon of echtpaar die wat extra ondersteuning, gezelschap of afleiding in de vorm van een bezoekvrijwilliger kan gebruiken wanneer hun eigen netwerk niet zo groot is. Momenteel zoekt de SWOP bezoekvrijwilligers voor een mevrouw uit Delfgauw voor een praatje of wandeling; voor een meneer uit Pijnacker met beginnende geheugenproblemen voor een goed gesprek of wandelen; en voor een meneer uit Pijnacker om er met hem op uit te gaan en voor wat gezelligheid te zorgen.

Wil je een van deze ouderen kleur aan hun dag geven en meer weten over bezoekvrijwilliger zijn? Neem contact op Sandra Mijnders (coördinator Bezoekdienst) van de SWOP via 015-3 699 699 of sandra.mijnders@swop.nl.

Gratis computerles

DEN HOORN - Is je laptop een sta-in-de-weg in plaats van een handig apparaat? Wil je zoeken op internet, maar weet je niet hoe? Wil je leren omgaan met de computer of je tablet in een gezellige en informele sfeer?

De Bibliotheek Den Hoorn start in september nieuwe basiscomputercursussen, waarbij je dus ook echt begint bij het begin! En dan gaan ze stap voor stap verder. Je leert typen, e-mailen en je gaat het internet op. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kun je zelf gaan oefenen. Deze cursussen zijn voor iedereen te volgen. Uiteraard hanteren ze bij de Bibliotheek de richtlijnen van het RIVM rondom het coronavirus.

Je kunt kiezen voor twaalf keer op donderdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur of twaalf keer vrijdagochtend van 09.00 uur tot 11.00 uur. Heb je interesse? Meld je dan snel aan via 085-0436741 (kies 2 voor Den Hoorn). De eerste les begint op 17 september 2020.

Openbaar groen

MIDDEN-DELFLAND - Midden-Delfland is een groene gemeente. De polders, het water en de recreatiegebieden zijn daarvoor erg belangrijk. Maar ook het groen in de woonwijken en langs de wegen draagt hier aan bij. Voor al het openbaar groen maakt de gemeente nieuw beleid: de Groene Koers . U kunt daarbij helpen door uw mening te geven en mee te denken. Op een speciale website leest u hoe de Groene Koers gemaakt wordt en wat de laatste stand van zaken is. Bureau BTL Advies helpt bij het vormgeven van het nieuwe beleid. De gemeente is benieuwd naar uw input en wensen. Op de website De Groene Koers vindt u daarom een mogelijkheid om uw mening te geven en mee te denken. Op naar een Groene Koers voor Midden-Delfland!