Het festival kan tóch enkele concerten programmeren
Het festival kan tóch enkele concerten programmeren Foto:

Delft Chamber Music Festival live concerten

DELFT - Het Delft Chamber Music Festival organiseert dit weekend een mooi, intiem programma in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft. Violiste en artistiek leider van het festival Liza Ferschtman nodigt musici uit om samen met haar twee concerten per dag te geven.

Het programma is op zaterdag en zondag hetzelfde. De concerten duren ongeveer een uur en bieden plaats aan 50 personen. Het festival zal alle voorzorgsmaatregelen rond COVID-19 treffen zodat musici en publiek veilig van livemuziek kunnen genieten. Aanvang 17.00 uur en 21.00 uur.

Livestream
Zoals voor vele culturele instellingen en festivals geldt, is het deze zomer ook voor het Delft Chamber Music Festival niet mogelijk om een compleet festival te organiseren. Maar nu de coronamaatregelen iets versoepeld zijn, kan het festival toch enkele concerten programmeren waarbij het publiek en de musici op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Hierdoor is er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Liefhebbers die geen kaart hebben kunnen bemachtigen, of liever thuisblijven, kunnen de concerten volgen via de livestream. Zo kan men voor het eerst het Delft Chamber Music Festival live bijwonen vanuit huis.

Programma
Violiste en artistiek leider Liza Ferschtman heeft twee intieme programma’s samengesteld. In de middagconcerten speelt het thema ‘verbinden’ een rol waarbij onder meer muziek van Beethoven op de lessenaars staat. In de avondconcerten wordt het beroemde Octet in F gr.t. op.166, D803 van Franz Schubert uitgevoerd.

Kaartverkoop
De kaartverkoop - ook voor de livestream - verloopt via www.delftmusicfestival.nl. De livestreamtickets kosten 7,50 euro.