Delftse evenementen

DELFT - Vanwege corona is het nog onzeker wat er volgend jaar mogelijk is op het gebied van evenementen. De gemeente hoopt dat evenementen de stad volgend jaar weer als vanouds laten bruisen.

Om dit te stimuleren stelt de gemeente elk jaar een evenementenbudget beschikbaar voor prestatiesubsidies. Uiteraard zal dit moeten gebeuren binnen de dan geldende richtlijnen rondom corona.

Beoordeling
Evenementenorganisatoren moeten vóór oktober een aanvraag indienen voor evenementen die plaatsvinden in 2021. Hoe beoordeelt de gemeente de aanvragen? Ze kijkt naar de beoogde doelgroepen en bezoekersaantallen. Ook weegt de gemeente mee in welke mate evenementen bijdragen aan de Delftse kernwaarden historie, technologie, creativiteit en innovatie, ofwel: Delft Creating History. Bij voorkeur verbindt het evenement door programmering en opzet ten minste twee van deze Delftse kernwaarden. Daarbij weegt de gemeente bijdragen aan technologie en innovatie extra zwaar mee. Ook professionaliteit en samenwerking met andere partijen in de stad weegt de gemeente in belangrijke mate mee. Het blijft vooralsnog afwachten wat volgend jaar mogelijk is.