Natuurlijke speelplek geopend

DELFT - Op 15 juli werd de natuurlijke speelplek aan de Wilgenlaan in Delft feestelijk geopend door de bewoners uit de buurt.

De natuurlijke speelplek is tot stand gekomen vanuit het project 'Verloren Landjes'. Daarin werken Fonds 1818, Jantje Beton en Stichting BuurtLAB (Ravottuh) samen met gemeenten en bewoners bij het vinden geschikte locaties. Samen vormen zij deze plekken om tot aantrekkelijke natuurlijke speelruimte voor kinderen. Zo zijn er eerder al twee plekken in Leiden gerealiseerd. De naam van de speelplek aan de Wilgenlaan werd bij de opening onthuld: 'Het Verloren Strandje'.

Meer ontmoetingen

Aan de Wilgenlaan is een prachtige plek ontwikkeld waarbij de genoemde partijen, maar vooral ook de bewoners zelf hard hebben gewerkt. De bewoners blijven ook in de toekomst betrokken bij de speeltuin, want samen met de gemeente verzorgen zij het onderhoud en beheer. Bovendien kunnen ze zelf activiteiten stimuleren en uitvoeren, dankzij een door Ravottuh samengestelde kist met 'onderzoeksmateriaal' met onder andere schepnetten, loeppotjes en zoekkaarten. De speelplek wordt inmiddels al door veel mensen bezocht, namelijk door kinderen uit de buurt, maar ook door gezinnen die wat verder weg wonen en door ouderen die er lekker kunnen zitten en wandelen.