Andere vorm Open Monumentendag

DELFT - De 34e editie van Open Monumentendag Delft op 12 en 13 september 2020 gaat helaas niet door op de gebruikelijke wijze. Voor de gezondheid van de bezoekers en de vrijwilligers blijven de mooie Delftse monumenten gesloten voor publiek. Uiteraard werkt de organisatie aan een vervangende activiteit: een audiotour met verhalen over het monument, de bewoners en de bouwstijl.

Open Monumentendag Delft trekt jaarlijks meestal rond de 19.000 bezoekers. Met zoveel mensen is het in de soms krappe monumenten lang niet altijd mogelijk om anderhalve meter afstand te houden. Daarom is dit jaar van de meest iconische monumenten een luisterfragment gemaakt, waarin het verhaal achter het monument, de bewoners en de bouwstijl worden besproken. De geluidsfragmenten zijn begin september te vinden op www.openmonumentendagdelft.nl. Je vindt daar een plattegrond, waarop wordt aangegeven van welke monumenten een geluidsfragment is gemaakt. De fragmenten worden aangevuld met beeld- en archiefmateriaal van het Stadsarchief Delft. Zo kun je lekker thuis luisteren en ondertussen naar de mooie beelden kijken!

Programmaboekje
Door de aanpassingen zal er dit jaar geen programmaboekje worden uitgegeven. Alle informatie is te vinden op de website. Hopelijk kan men in 2021 weer volop genieten van, en echt rondlopen door de Delftse monumenten!