Zomer van de Gezonde Jeugd

DELFT – In samenwerking met JOGG Delft roepen de buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar Delftse jongeren tot en met 16 jaar op om deze zomer te blijven sporten en buitenspelen. De buurtsportcoaches organiseren diverse zomeractiviteiten en zijn de hele zomervakantie te vinden op de playgrounds in Delft. Kom sporten en buitenspelen in de zomervakantie!

Kinderen hebben door de coronamaatregelen veel moeten missen. Staatssecretaris Paul Blokhuis deed daarom onlangs een oproep om de basiselementen voor de bouw van de toekomst van een kind te bevorderen. Van onderwijs tot basiszorg en van gezonde voeding tot een veilig thuis. JOGG Delft en de buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar geven hier gehoor aan. Tijdens diverse activiteiten wordt er niet alleen gesport met de Delftse kinderen, maar ook worden zij op een actieve manier uitgedaagd te werken aan een gezonde leefstijl. Deze zomer is er extra aandacht voor gezonde leefstijl en krijgen de kinderen door middel van beweegspelletjes informatie over diverse thema’s. De kinderen ontvangen daarnaast de Fitgaaf! kalender waarmee ze ook thuis met hun ouders aan de slag kunnen gaan.

In de weken 30 tot en met 35 is er een divers aanbod aan zomeractiviteiten. Daarnaast organiseren tien sportverenigingen gratis clinics in de laatste drie weken van de zomervakantie. Houd de website www.delftvoorelkaar.nl/zomeractiviteiten in de gaten voor meer informatie of kijk op de Facebook-pagina van Delft voor Elkaar.