Afbeelding
Foto:

Museum Van Marken viert 175e geboortedag Jacques

DELFT - Op donderdag 30 juli viert Museum Van Marken de 175e geboortedag van Jacques van Marken. Dit doen ze om 16.00 uur met een feestelijke plechtigheid bij diens graf op begraafplaats Jaffa.

Daar wordt uitgebreid stil gestaan bij wat Van Marken voor de stad Delft heeft betekend en wordt een toost uitgebracht op de man, die zijn verjaardag vierde als Gemeenschapsdag. Eerder op de dag - van 13.00 uur tot 15.00 uur - vindt een speciale rondleiding plaats in het Agnetapark onder leiding van schrijver Jan van der Mast. De eerste vijftien Delftenaren die zich opgeven mogen gratis deelnemen. Email naar: info@museumvanmarken.nl

Luca Warmer
treedt op!

DELFGAUW - Komende vrijdag, 24 juli, treedt zangeres Luca Warmer op het culturele pop-up podium van Stichting de Tent.

"Op het podium voel ik me thuis, op mijn plaats", vertelt Luca. "Ik ben een zangeres en zie mijn lichaam en stem als instrument, als een sax of een gitaar. Met dat instrument ontwikkel ik mijn eigen stijl, een combinatie van zelfgeschreven soulvolle jazz stukken met improvisatie en gedichten." Wat Luca wil is mensen raken, hen meenemen, hen verwonderen met vragen, antwoorden en emoties. "De muziek is oprecht, puur en virtuoos, geïnspireerd op de wereld en de mensen om mij heen. Ik schrijf, zing en praat over troebele tijden. Zo wil ik hoop geven en iets moois zien in het pijnlijke." Voor de editie van De Tent speelt Luca samen met behendig gitarist Paulinho Paes een intieme set. "We zijn beiden vroeg begonnen aan een leven vol muziek. Ik heb onder meer gezongen bij The Kyteman Orchestra, meerdere theaterproducties en jazz-, afrobeat formaties. Paulinho speelde in talloze trio's en bigbands en begeleidde veel solo artiesten in Brazilië, Nederland, Frankrijk, Portugal en Spanje. Spontaan ontdekten we elkaar bij het jammen rond een kampvuur in Rotterdam. Er was magie." En de ontdekkingstocht gaat verder. Op vrijdag 24 juli zijn zij als duo met soulvolle jazz & gedichten te horen bij De Tent vanaf 17.30 uur.

Afbeelding