Het familiebedrijf Steijger met v.l.n.r. Lucienne, Robin, Benno en Bob (Foto: Fred Leeflang)
Het familiebedrijf Steijger met v.l.n.r. Lucienne, Robin, Benno en Bob (Foto: Fred Leeflang) Foto:

Kaas- en notenbar Steijger is klaar voor de toekomst!

DELFT - Steijger Kaas en Noten is al ruim vijftig jaar een begrip in De Hoven Passage en heeft met de derde generatie - Bob en Robin Steijger - een mooie toekomst in het verschiet.

Noten zijn tegenwoordig erg populair, vertelt Bob Steijger. "Mensen gaan steeds bewuster eten. Aangezien noten heel gezond zijn - ze staan nu zelfs op de schijf van vijf - kopen mensen ze steeds vaker. Niet alleen om uit het vuistje te eten, maar ook bij het ontbijt of in gezonde gerechten." Kaas- en Notenbar Steijger brandt al haar noten en pinda’s zelf, waardoor ze altijd lekker vers zijn. "Dat maakt ook dat wij kunnen blijven experimenteren met nieuwe mixen en kruiden. Zo hebben wij nu heerlijke amandelen met knoflook-zeezout en komen wij binnenkort met hele pittige nootjes. Met die verscheidenheid aan nieuwe smaken kunnen wij ons blijven onderscheiden."

Kruidenkazen
Naast noten verkopen ze bij Steijger natuurlijk ook kaas. "Zoals onze klanten van ons gewend zijn, puur Hollandse kazen. Ons kaasassortiment zijn we nu langzaam aan het uitbreiden met kruidenkazen. Delft telt momenteel niet veel kaaswinkels en we merken dat de vraag naar verschillende kaassoorten de laatste tijd sterk toeneemt. Ook die mensen voorzien wij graag van een lekker stuk kaas!" De reden dat juist nu wordt gekozen voor een uitbreiding van het noten- én kaasassortiment is de toenemende drukte in de Delftse zaak. "Of dat nu komt door de vele nieuwbouwappartementen in de omgeving of het feit dat mensen steeds bewuster omgaan met voedsel weet ik niet. Waarschijnlijk is het de combinatie. Daarbij komt ook dat wij als lokale ondernemer in coronatijd onwijs zijn gesteund door de Delftenaren. Mooi om te zien dat zij nu juist hun boodschappen doen bij speciaalzaken."

Zie www.steijgerkaasennoten.nl.