Waarschuwing!

DELFT - Delft voor Elkaar en een Delftse inwoner van 89 jaar zijn afgelopen week slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een jonge vrouw met mondkapje heeft zich als medewerker van Delft voor Elkaar voorgedaan. Zij heeft daarbij middels een babbeltruc een poging gewaagd om het huis van de 89-jarige inwoner uit de wijk Vrijenban binnen te komen.

Gelukkig heeft de attente bewoner de vrouw uit zijn huis weten te praten en heeft de vrouw het huis met lege handen verlaten. Wij betreuren dit voorval ten zeerste, temeer omdat er getracht is om het vertrouwen van deze Delftse bewoners te schenden met gebruik van de naam Delft voor Elkaar. Als organisatie hecht Delft voor Elkaar ontzettend veel waarde aan integriteit. Dit voorval is voor hen aanleiding geweest dit met u te delen en vooral te behoeden voor dergelijke zaken. Elke medewerker van Delft voor Elkaar heeft voorafgaand aan een huisbezoek persoonlijk contact met de inwoner. Inwoners zijn te allen tijde op de hoogte van een gepland huisbezoek. Als Delft voor Elkaar willen ze nogmaals benadrukken dat u als Delftse inwoner nooit zomaar een onbekend persoon in uw huis hoeft te laten. Mocht u als inwoner in een soortgelijke situatie terecht komen, wordt u geadviseerd om direct 112 te bellen. Er kan bij twijfel ook contact worden opgenomen met Delft voor Elkaar via 015 – 76 00 200. Voor meer informatie over het voorkomen van babbeltrucs verwijzen we u door naar de website van de politie, via www.politie.nl/themas/babbeltruc.html. Als u vragen en/of opmerkingen heeft over dit onderwerp, kunt u mailen naar info@delftvoorelkaar.nl.

BUDD bus komt u weer ophalen

DELFT - Na lange afwezigheid gaat de BUDD (Boodschappen & Uitjes Dienst Delft) bus van Delft voor Elkaar weer rijden! Delftse inwoners van 70 jaar en ouder kunnen vanaf donderdag 23 juli wekelijks met de bus mee om boodschappen te doen.

Op donderdag 23 en 30 juli haalt de vrijwillige chauffeur van de BUDD bus weer langs. Uiteraard volgt de Delftse BUDD bus de huidige coronamaatregelen om zo de veiligheid te waarborgen. Delftse inwoners van 70 jaar en ouder die niet zelfstandig boodschappen kunnen of durven te doen, kunnen zich aanmelden voor een ritje naar de supermarkt met BUDD bus. De vrijwillige chauffeur van Delft voor Elkaar haalt u met de BUDD bus thuis op en brengt u naar de supermarkt om uw boodschappen te doen.
Wilt u graag gebruik maken van de BUDD bus? U kunt zich aanmelden via de telefoonlijn, 015-76 00 213. Bereikbaar op maandag en donderdag van 13.00 uur tot 16.30 uur. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dit kunt u doen naar budd@delftvoorelkaar.nl