Warenmarkt terug naar oude plek

DELFT - Vanaf donderdag 9 juli is de wekelijkse markt weer terug te vinden op de Markt en Brabantse Turfmarkt. De zaterdagmarkt is weer op de Brabantse Turfmarkt en Burgwal.

De maatregelen voor bestrijding van het coronavirus worden langzaam versoepeld. Dit heeft ook effect op de warenmarkt in Delft. De gemeente wil ruimte bieden aan de warenmarkt en de terrassen in de binnenstad. Daarom werkt de gemeenten aan een structurele oplossing waarbij de veiligheid van de bezoekers de hoogste prioriteit heeft. De warenmarkten zijn daarom weer op hun vertrouwde plek te vinden. De kramen staan verder uit elkaar. Hierdoor is de loopruimte voor de klanten, bezoekers en het personeel breed genoeg. Zo kunnen bezoekers voldoende afstand houden van elkaar. Ook is er het verzoek om alleen met pin te betalen om direct contact te voorkomen.

Maatregelen

Vooralsnog zijn fietsen op de warenmarkt niet toegestaan. Bezoekers hebben hierdoor meer ruimte. Tussen 8.00 en 9.30 uur mogen ouderen hun fiets wel aan de hand meenemen, als zij deze gebruiken als boodschappenkarretje. De marktmeester en de gemeente zien er samen op toe dat ondernemers en bezoekers zich strikt houden aan alle regels die gelden voor een veilig bezoek aan de warenmarkt. Hekken, borden en krijtstrepen blijven zichtbaar om bezoekers te helpen om zich aan deze regels te houden.

Sport en cultuur voor iedereen toegankelijk

PIJNACKER - Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen, hebben de deuren inmiddels weer geopend. En voor alle leeftijden geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Maar het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om deel te kunnen nemen aan sport- of culturele activiteiten. Als gemeente vindt Pijnacker-Nootdorp het belangrijk dat sport en cultuur voor iedereen toegankelijk is.

"Iedereen moet mee (kunnen) doen. Kinderen én volwassenen", aldus wethouder Sociaal Domein Hanneke van de Gevel. "Om dit mogelijk te maken bieden we mensen met een laag inkomen de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse regelingen. Zo kunnen kinderen mede dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur toch sporten of meedoen aan culturele activiteiten, zoals muziek maken of toneel spelen. En dankzij Stichting Leergeld kunt u agenda’s, schriften, pennen, lees- boeken of kleding aanschaffen voor uw kind. Of kies met het Jeugd Vakantie- paspoort voor een zomervakantie vol uitjes in eigen land! Ook voor volwassenen geldt dat ze bijvoorbeeld dankzij het Werkfit-abonnement of de regeling maatschappelijk verkeer, deel kunnen nemen aan diverse activiteiten." Op de website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp vind je meer informatie.