Stad Delft Bokaal gaat door

DELFT - Lang was er onzekerheid ten gevolge van de coronacrisis. De persconferentie van Rutte veranderde dit en toen ook vanuit de KNVB positieve berichten kwamen en de speeldagenkalender onveranderd bleef, kon het sein op groen. De 41e editie van de Stad Delft Bokaal vindt half augustus plaats bij DHC en DVC.

Op dinsdag 11 augustus en woensdag 12 augustus worden de voorrondes gespeeld op het terrein van DVC, met acht deelnemende verenigingen. In twee poules van vier wordt gestreden om de vier plaatsen voor de finaleronde op zaterdag 15 augustus. Die finaleronde - twee halve finales en vervolgens een wedstrijd om de 3e/4e plaats en de finale - wordt gespeeld op de dan net opgeleverde kunstgrasvelden van DHC.
Op dinsdag 11 augustus spelen in poule A Concordia, DHC, DHL en SEP. Woensdag 12 augustus is dan de beurt aan poule B met daarin Ariston’80, DVC, Full Speed en Vitesse Delft. De nummers één en twee van deze beide poules bij DVC gaan door naar de halve finales op zaterdag bij DHC. Dit toernooi is mogelijk gemaakt door de steun van de sponsors. Dit zijn inmiddels al vele jaren Rodi Media ZH en DSW Zorgverzekeraar. Nieuwe sponsor met ingang van dit jaar is De Laatste Eer Uitvaartverzorging. Sport 2000 is de sponsor voor het prijzenpakket voor de nummers 1, 2 en 3. De organisatie verwacht dat het voetbalpubliek uit Delft en omgeving na de lange voetballoze periode uitziet naar de start van het nieuwe voetbalseizoen. En wat is er dan mooier om elkaar weer te ontmoeten bij de seizoensopening via de Stad Delft Bokaal?