Alle informatie over coronahulp op de Delftse kaart

DELFT – Wist je dat je alle informatie over coronahulp op de Delftse kaart van Delft voor Elkaar kan vinden? Met het zoekfilter ‘Coronahulp Delft’ zoekt men gericht naar organisaties die hulp aanbieden ten opzichte van de coronacrisis. Op de sociale kaart staan alle voorzieningen, diensten en activiteiten voor verschillende doelgroepen gebundeld. Denk daarbij aan maaltijdservices, telefonische hulplijnen en online trainingen.

De Delftse kaart is dé sociale kaart voor Delft. Je kan hier activiteiten en diensten in heel Delft zoeken én vinden. Dat kan in de hele stad, maar je kunt ook inzoomen op jouw buurt. Weet jij bijvoorbeeld wat er bij jou in de buurt allemaal georganiseerd wordt? De Delftse kaart zorgt voor zichtbaarheid van activiteiten en diensten, maar laat ook zien welke organisaties actief betrokken zijn in Delft of in jouw buurt. Zo biedt de kaart een schat aan informatie over voorzieningen op het gebied van o.m. zorg, welzijn, geldzaken en beweging in Delft.

Coronahulp Delft
De Delftse kaart maakt gebruik van zoekfilters en trefwoorden. Zo kan je gericht zoeken naar voorzieningen in een bepaalde wijk of activiteiten voor een bepaalde doelgroep. De afgelopen maanden heeft het coronavirus natuurlijk voor veel hulpvragen gezorgd. Nu heeft Delft voor Elkaar alle vragen en antwoorden verzameld op de Delftse Kaart.

Zoekfilter
Met het zoekfilter ‘Coronahulp Delft’ vind je alle informatie over coronahulp in Delft en alle organisaties die op dit vlak hulp leveren. Zo vind je bijvoorbeeld heel gemakkelijk de digitale karweitjesdienst, verschillende beweegvideo’s en telefonische hulplijnen.

Delftse kaart
Wil je ook op de Delftse kaart? Dat kan door het aanmeldformulier in te vullen op de Delftse kaart via www.delftvoorelkaar/delftsekaart. Of stuur een e-mail aan delftsekaart@delftvoorelkaar.nl. De Delftse kaart wordt mogelijk gemaakt door Delft voor Elkaar. Een beroepskracht en twee vrijwilligers zorgen ervoor dat de informatie actueel blijft.

Barbecueverbod ingetrokken

DELFT - Haal de kooltjes maar weer tevoorschijn: het barbecueverbod dat voor bepaalde gebieden in Delft was uitgevaardigd, is per 11 juni ingetrokken.

Het verbod was in Delft op vrijdag 27 april uitgevaardigd omdat het te druk werd in de Delftse parken. Barbecueën was enige tijd verboden in Delftse Hout en Arboretum-Heempark, het Wilhelminapark, het Poptahofpark en in het Abtswoudsepark. Inmiddels mogen we dus weer lekker grillen en braden. De gemeente bekijkt nu of er een lokaal verbod moet komen. Dat besluit moet dan wel eerst worden goedgekeurd door de gemeenteraad.