Help de klanten van de Voedselbank

DELFT - De voorraad houdbare producten bij het distributiecentrum van de voedselbank aan de Schieweg neemt snel af. Rijst, macaroni, blikgroenten, soepen en broodbeleg zijn in de komende weken hard nodig.

Al jarenlang zamelen medewerkers van de Vierhovenkerk bij de Albert Heijn aan de Martinus Nijhofflaan houdbare producten in voor de Voedselbank. Aan de klanten van de Albert Heijn wordt gevraagd om een extra product te kopen en dat af te geven bij de stand bij de uitgang. Veel mensen geven daar gehoor aan: meestal worden er aan het eind van de dag ongeveer tachtig volle kratten opgehaald! Deze actie wordt drie keer per jaar uitgevoerd.
Vanwege de coronacrisis is de inzameling nu nog harder nodig, want het aantal aanmeldingen bij de Voedselbank is flink gestegen. Daarnaast heeft het hamstergedrag in de supermarkten in het begin van de crisis eraan bijgedragen dat er veel minder houdbare producten werden gedoneerd.
Wilt u alsnog graag helpen? U kunt een steentje bijdragen door een bedrag over te maken naar de Voedselbank. Het rekeningnummer van de voedselbank is NL62INGB0004276992 t.n.v. Stichting Voedselbank Delft t.b.v. aankoop voedsel. De klanten zullen er heel blij mee zijn.
Kijk voor meer informatie op www.voedselbank.nl