Het mag weer: gezellig op een terrasje! (Foto: Koos Bommelé)
Het mag weer: gezellig op een terrasje! (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Door de lens van Koos!

DELFT – Het was een moment waar veel mensen naar uitkeken: op maandag 1 juni om twaalf uur gingen de terrassen weer open! De gekte bleef gelukkig uit en de terrassen waren gezellig gevuld. Dat leverde mooie kiekjes op voor onze huisfotograaf Koos Bommelé.

Elf weken lang waren de terrassen in Delft gesloten. Veel mensen stonden te popelen om eindelijk weer bij hun favoriete horecagelegenheid aan te schuiven voor een hapje en een drankje. Onze fotograaf ging op pad en wist deze gezellige taferelen vast te leggen.
Het was een zonnige middag en de omstandigheden waren ideaal voor een lekker middagje hangen op het terras. De echte liefhebbers en kroegtijgers waren daarom al rond half twaalf bij de cafés te vinden, om verzekerd te zijn van de beste plekken voor een goed glas bier of wijn.
Natuurlijk zat zomaar even aanschuiven er niet in, want ook op de terrassen moeten de coronamaatregelen nageleefd worden. Grote groepen zijn dus voorlopig nog even niet welkom en uiteraard moet iedereen voldoende afstand van elkaar houden. Maar dat mocht de pret op 1 juni in ieder geval niet drukken.

Benieuwd naar de foto’s van Koos? Kijk dan op www.delftopzondag.nl