Geslaagde leerling ontvangt 'Gefelicitas' van haar mentor
Geslaagde leerling ontvangt 'Gefelicitas' van haar mentor Foto:

'Gefelicitas' voor leerlingen van Westplantsoen

DELFT – Donderdag 4 juni was een spannende dag voor de examenleerlingen in Delft. Zij kregen te horen of ze waren geslaagd of niet. De leerlingen van het Stanislascollege Westplantsoen konden rekenen op een extra verrassing.

Vanwege de coronacrisis werden de eindexamens dit jaar geschrapt. De resultaten van de ‘gewone’ schoolexamens vormden de basis voor het behalen van een diploma. En dus hoefden de meeste leerlingen niet in spanning af te wachten op het verlossende telefoontje, want veel cijfers waren al bekend.
In deze gekke tijd wilde het Stanislascollege Westplantsoen de leerlingen daarom ook op een andere manier feliciteren dan normaal. Ze bedachten de ‘Gefelicitas’: een tas met daarin de cijferlijst, een vlag, een fles alcoholvrije bubbels en een confettikanon. Daarnaast bevatte elke tas een kaart met daarop een persoonlijke boodschap van de mentor aan de geslaagde leerling.
Eén van de leerlingen die dit jaar voor het atheneum slaagde en een Gefelicitas ontving, is Nadja van Loon. Ondanks haar goede resultaten was ze de afgelopen tijd liever gewoon op school geweest met haar vrienden, ook al had ze dan examen moeten doen. Het bezoek van haar mentor vond ze een leuke verrassing. “Superleuk dat ze dit doen. Toch nog een extra feestmomentje!”