Janelle Moerman overhandigt de stadswandeling aan Bas Vollebregt en Jon Cornelese. (Foto: Marco Zwinkels)
Janelle Moerman overhandigt de stadswandeling aan Bas Vollebregt en Jon Cornelese. (Foto: Marco Zwinkels) Foto:

Museum Prinsenhof presenteert stadswandeling

DELFT - Donderdag 4 juni namen wethouder Bas Vollebregt en Jon Cornelese, eigenaar van Café de Oude Jan, het eerste exemplaar in ontvangst van de nieuwe historische stadswandeling van Museum Prinsenhof Delft. Met deze wandeling wil het museum zijn bezoekers verleiden om er een dagje Delft van te maken.

Speciaal voor de heropening van Museum Prinsenhof Delft ontwikkelde het museum een overzicht van negen historische hoogtepunten in het centrum van Delft. De negen punten uit de stadswandeling hebben een link met het museum. Zo staan de Nieuwe Kerk, het ouderlijk huis van beeldend kunstenaar Jan Schoonhoven, gevangenis ‘Het Steen’ en natuurlijk het standbeeld van Willem van Oranje op de kaart. Met deze wandeling wil het museum zijn bezoekers verleiden om er een dagje Delft van te maken.
“We vinden de verbinding van het museum met de stad en haar historie heel belangrijk”, vertelt Janelle Moerman, directeur van het Museum Prinsenhof Delft. “Met de wandeling laten we onze bezoekers kennismaken met het mooie oude centrum en bieden we hen de gelegenheid om kennis te maken met een selectie van de aantrekkelijke horecagelegenheden die Delft kent.”
Wethouder Bas Vollebregt nam het eerste exemplaar van de wandeling in ontvangst. “De stadswandeling nodigt bezoekers uit tot een dagje Delft. Historische plekken worden afgewisseld met tussenstops, zodat je kunt genieten van de stad en ook van haar terrassen. Het is goed om te zien dat het Museum Prinsenhof Delft op deze manier de ondernemers in de stad ondersteunt.”
Daar kan Jon Cornelese van café De Oude Jan zich in vinden: “Het is mooi om te zien hoe we in deze tijden met elkaar kunnen samenwerken en dat we elkaar weten te vinden!”
De route is gratis verkrijgbaar bij het museum en verschillende horecagelegenheden. Zie voor meer info www.prinsenhof-delft.nl