Warenmarkt in Delft

DELFT - Stap voor stap wordt de warenmarkt in Delft weer uitgebreid. Dit wordt gedaan door te sturen op het aantal kramen. Gefaseerd en verantwoord werken ze toe naar een terugkeer van de non-foodbranche, waarbij het tegengaan van de verspreiding van het virus nog steeds de hoogste prioriteit heeft. Een bezoek aan de warenmarkt in Delft is nog niet voor de gezelligheid, maar voor een gericht bezoek.

Maatregelen
Het marktterrein op donderdag en zaterdag is verspreid over de Markt, Burgwal en Brabantse Turfmarkt. Zo is er voldoende ruimte voor de kramen, bezoekers en passanten op het warenmarktterrein. Het marktterrein op de dinsdag zal hetzelfde blijven.

Voldoende afstand
De kramen staan verder uit elkaar. Hierdoor is de loopruimte voor de klanten minimaal twee keer zo breed als normaal. Zo kunnen bezoekers voldoende afstand houden van elkaar. Ook is er het verzoek om alleen met pin te betalen om direct contact te voorkomen.

Hekken en krijt
De marktmeester en de gemeente zien er samen op toe dat ondernemers en bezoekers zich strikt houden aan alle regels die gelden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hekken, borden en krijtstrepen helpen bezoekers om zich aan deze regels te houden.

Fietsen
Op de warenmarkt zijn fietsen niet toegestaan. Bezoekers hebben hierdoor meer ruimte. Tussen 8.00 uur en 9.30 uur mogen ouderen hun fiets wel aan de hand meenemen als zij deze gebruiken als boodschappenkarretje.

Belangrijke rol
Op deze wijze kunnen de warenmarkten hun rol in de voedselvoorziening in Delft blijven vervullen. En een belangrijke bijdrage blijven leveren aan een zo goed mogelijke spreiding van mensen die gericht boodschappen doen.

Telefonisch Alzheimer Trefpunt

PIJNACKER - Zo lang er geen fysieke Alzheimer Trefpuntbijeenkomsten kunnen plaatsvinden, zijn de organisatoren de bezoekers van dienst met telefonische ondersteuning.

Dit doen zij in de weken dat er normaal gesproken een Trefpunt zou zijn (de tweede week van de maand). Je kunt dan terecht voor informatie, een luisterend oor of aangeven dat je op een andere wijze ondersteuning nodig hebt. Wil je gebruik maken van telefonische ondersteuning? Neem contact op met Jacob-Jan Koedoot van de SWOP via jacob-jan.koedoot@swop.nl of 06-118 53 497. Op de website van Alzheimer DWO staan digitale Alzheimer Cafés in de vorm van YouTube filmpjes. Thema’s zijn onder meer ‘Thuis in coronatijden’ en ‘Naar het verpleeghuis in coronatijden’. Bekijk de filmpjes via www.alzheimer-nederland.nl/regios/delft-westland-oostland.