Ronde door de binnenstad

DELFT - De gemeente heeft op dinsdag samen met Koninklijk Horeca Nederland afdeling Delft een rondje door de binnenstad gemaakt. Ze bekeken hoe ze om kunnen gaan met de terrassen in Delft in de ander-halve-meter-economie. Waar zijn uitbreidingsmogelijkheden en waar zijn straks knelpunten?

Veiligheid
Er wordt in eerste instantie gekeken naar de mogelijkheden binnen de huidige terrassenkaart. In tweede instantie wordt voor individuele gevallen ook gekeken naar mogelijkheden om terrassen te verruimen. De veiligheid in de stad blijft leidend. Hulpdiensten dienen voldoende ruimte te hebben om de gehele stad goed te kunnen bereiken. De toestroom van bezoekers moet beheersbaar blijven om een veilige afstand te kunnen garanderen.

Grote impact
De openstelling van restaurants en terrassen per 1 juni zal een grote impact hebben op de binnenstad. Dit vraagt om een integrale aanpak, waarbij openstelling horeca, bezoekersbewegingen, maar ook een verantwoorde opschaling van de warenmarkt worden meegenomen. De indeling van de terrassen en plaatsen van terrasboten maakt deel uit van een integraal plan om de openbare ruimte zo in te richten dat er binnen de ander-halve-meter-economie ruimte is voor ondernemers, bewoners, bezoekers, de warenmarkt en de terrassen.