Tentoonstelling Kijk eens naar hommels

DELFT - Natuurlijk Delfland organiseert een tentoonstelling Kijk eens naar Hommels in de coƶperatieve natuurwinkel Odin in Delft, Papsouwselaan 7-13. De tentoonstelling is geopend van maandag tot zaterdag van 08.30 - 18.00 uur en bij genoeg interesse blijft deze tot eind juni staan.

In de tentoonstelling wordt er een beeld gegeven wat hommels zijn, op welke planten ze voorkomen, welke soorten er zijn en een blik in het nest gegeven. Ook wordt er aandacht gegeven aan de actie Help de steenhommel. Met deze actie wordt een oproep gedaan om naar dit soort uit te kijken, te fotografen en te helpen. Deze actie loopt tot en met juni.

Meedoen
Om aan deze actie mee te doen heeft Natuurlijk Delfland een informatiebrief uitgebracht om de steenhommel te herkennen en te helpen. Er is ook een bouwinstructie om zelf een hommelkast te maken en in de tuin te plaatsen. Vraag de informatiebrief en bouwinstructie bij Natuurlijk Delfland aan via afdelingDelfland@knnv.nl.

Natuurlijk Delfland
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, -educatie en -bescherming. Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden doelen vormgegeven. De activiteiten zijn in drie categorieƫn te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.