Free Run Park is af!

DELFGAUW - Aan het Karitaatmolenpad in Delfgauw ligt een Urban Sport Park. Deze week is het Free Run Park door kunstenares Renske Koster beschilderd, in de stijl van Super Mario.

Pas werd nog een hondenbos aangelegd en is nu het Free Run Park beschilderd. Daarmee werd de laatste fase van de herinrichting van recreatiegebied Ruyven afgerond.

Hergebruikte spullen
Het klim- en renmateriaal in het Free Run Park bestaat uit hergebruikte spullen uit de gemeentelijke opslag. Denk aan rioolbuizen en straatmeubilair. In het recreatiegebied is voor kinderen in alle leeftijden iets te doen en te beleven. Iedereen is welkom om te spelen, klimmen en rennen, maar houd wel anderhalve meter afstand van anderen.

Free Running
Free Running, ook wel parkour, is een sport en loopdiscipline, waarbij je probeert hindernissen te overwinnen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier. Parkour kan vrijwel overal worden beoefend maar dit gebeurt voornamelijk in de buitenlucht. Het doel van parkour is het verleggen van grenzen door middel van vele technieken om obstakels te overwinnen. Het gevoel van vrijheid en het verleggen van grenzen zijn bij deze sport erg belangrijk. Free Running is natuurlijk een individuele sport, maar je kunt het ook samen in een groep doen. Dan ga je achter elkaar aan over allerlei obstakels en hindernissen en probeer je om een nog stoerder trucje te doen, als degene voor je heeft gedaan. Probeer het eens!