DOK is weer geopend!

DELFT - DOK is heel blij dat bibliotheken afgelopen maandag hun deuren weer mochten openen. Belangrijk is wel dat de veiligheid van iedereen gewaarborgd wordt. Er is daarom hard gewerkt om aan de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM te voldoen. DOK zal stapsgewijs de deuren openen. Wees welkom voor een kort verblijf in OPEN en DOK Voorhof!

DOK hanteert aangepaste openingstijden in OPEN en DOK Voorhof. Ook wordt gestart met een beperkt aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het pand aanwezig mag zijn voor het lenen en inleveren van materialen. Per week wordt bekeken hoe het gaat en of er uitgebreid kan worden. In beide filialen vind je bewegwijzering, waarbij OPEN een ingang (Vesteplein) en uitgang (Vestpoort) heeft gekregen.

Openingstijden OPEN
Maandag t/m vrijdag van 12:00 uur - 17:00 uur
Zaterdag van 10:00 uur - 13:00 uur
Zaterdagmiddag is DOK extra geopend tussen 13:00 uur en 17:00 uur uitsluitend voor het ophalen van reserveringen.
Binnen OPEN mogen 50 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn.

Openingstijden
DOK Voorhof
Maandag t/m vrijdag van 14:00 uur - 17:30 uur
Zaterdag van 10:00 uur - 13:00 uur
Binnen Voorhof mogen 4 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn.

Reserveringen
Tegelijkertijd blijft de dienstverlening van de afgelopen weken aangehouden. Je kunt dus nog steeds van DOK verwachten dat jouw gratis reserveringen en verrassingspakketjes veilig klaarliggen om opgehaald te worden. Wel wordt vanaf nu gevraagd om bij het ophalen, je reservering of materialen van het verrassingspakket zelf op je pasje te zetten. Het blijft nog steeds mogelijk wanneer je in de risicogroep valt je verrassingspakketten thuis te laten bezorgen. Geef dit aan bij het aanvragen van het verrassingspakket.

Online diensten
Ook voor de online diensten zoals e-books en luisterboeken van de Bibliotheek kun je blijvend terecht via www.dok.info. De website wordt regelmatig ververst met nieuws en tips.

Maatregelen
De filialen zijn zo ingericht dat deze voor jou veilig zijn om te bezoeken en voor de medewerkers veilig om in te werken. Zo dragen de medewerkers hesjes en handschoenen, gaan de boeken 72 uur in quarantaine wanneer je ze inlevert en zijn de balies voorzien van spatschermen. Door alle aanpassingen is het allemaal wel een beetje anders. DOK vraagt hiervoor je begrip. Wat natuurlijk niet veranderd is, is de uitgebreide collectie boeken, tijdschriften en dvd's en de service. Bekijk voordat je langs wilt komen de openingstijden op de website om teleurstelling te voorkomen. Zie je een grote rij voor de deur staan, kom dan op een later moment terug. De medewerkers vinden het fijn je binnenkort weer te zien op een van de locaties!