Afbeelding
Foto:

Marc Scherbateyev

Marc Scherbateyev (50) is tekenaar en zijn nieuwe boek met mooie illustraties is onderweg!

1. Waarom wilt u hier op de foto?
"Ik ben op de foto met een aantal van mijn werken waar ik een verhaal over heb te vertellen."

2. Hoe bent u op het idee gekomen om een nieuw boek uit te brengen?
"Zolang als dat ik me kan herinneren wil ik mijn werk al uitgeven. Ik begon al met tekenen toen ik nog maar vier jaar oud was en studeerde illustratie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Mijn eerste album, tien jaar treurig, kwam uit in 2016. Dit waren persoonlijke getuigenissen in een geïllustreerde dichtbundel. Mijn eerste publicatie verscheen echter al in 1995."

3. Waar gaat uw nieuwste boek over?
"Mijn nieuwe boek is een geïllustreerd boek met mooie griezelgedichten."

4. Wanneer komt het nieuwe boek uit en waar is het verkrijgbaar?
"Het boek komt uit in augustus en wordt officieel gepresenteerd in september op de stripdagen in Breda. Het is bij mij te bestellen of te koop op verschillende stripdagen."

5. Wat waren de reacties op de gestarte crowdfundactie?
"Ik ben de crowdfundactie gestart, omdat het op de huidige overvolle boekenmarkt nogal lastig is om een nieuw boek uit te brengen. Dat gaat dus niet zomaar, dus vroeg ik om wat hulp. Tot dusver is er net iets meer dan 20% van het beoogde bedrag binnen. Het project zelfs is te vinden op www.voordekunst.nl"
6. Vertel eens over je succes..
"Ik begon er dus al superjong met tekenen en heb er over gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ik bracht vele jaren door met het illustreren van naaktmodellen. Dit werd uiteindelijk mijn eerste boek 'Ecclectisme.' Daarnaast ben ik verkozen tot een van de beste stripauteurs tijdens de Rotterdam Striphappening in 1989. Mijn tekeningen zijn ook verschenen in diverse bladen. Daarnaast ook nog in verschillende tentoonstellingen in Nederland en Frankrijk. Verder had ik van 2013 tot 2016 ook mijn eigen tattooshops genaamd 'Travelling Tattoos. "
7. Is er een samenhang tussen uw eerste boek en uw aankomende boek?
"De samenhang is dat ik beide boeken heb getekend. Hopelijk is mijn nieuwe werk verbeterd ten opzichte van vier jaar geleden. Die groei zou natuurlijk mooi zijn!"

8. Heeft u nog tips voor beginnende schrijvers?
"Vooral doorgaan."

9. Heeft u naast illustreren nog andere hobby's?
"Illustreren is natuurlijk mijn werk en daar ben ik dan ook het meest mee bezig."

10. Als ik burgemeester van Delft zou zijn, dan zou ik...
...de inwoners van Delft veel, héél veel sterkte toewensen in deze coronasituatie!"