Contactloze sporten weer toegestaan

DELFT - Premier Rutte heeft woensdag bekend maken dat ook sporten als tennis, badminton, tafeltennis en golf vanaf maandag weer zijn toegestaan. Sporten waarbij geen direct contact met andere spelers is vallen onder de groep van sporten die weer mogen mits zij voldoen aan de coronamaatregelen. Dit is goed nieuws voor veel Delftse sportverenigingen.

Sporten waarbij geen lichamelijk contact plaatsvindt mogen vanaf maandag weer beoefend worden, zij het niet in wedstrijdverband. Dat is goed nieuws voor veel sporters. In het advies moeten wel alle deelnemers zich aan de coronavoorschriften houden en moeten de locaties waar de sport wordt beoefend ook corona-veilig zijn gemaakt.
Tennispark
"Op dit moment is ons tennispark nog gesloten", laat het bestuur van TV Tanthof weten. "Alleen voor de jeugd tot en met 18 jaar mag er onder beperkende voorwaarden worden getennist. Naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen met betrekking tot de coronamaatregelen door de Nederlandse regering op woensdag 6 mei zijn we bezig met het voorbereiden van de heropening voor alle leden. Op dit moment is het nog niet duidelijk aan welke voorwaarden wij moeten voldoen om te mogen openen per 11 mei. We wachten nog op informatie van de KNLTB en de gemeente Delft. Totdat er meer duidelijk is, vragen wij nog even geduld voordat wij pas definitief de heropening van ons tennispark voor alle leden kunnen bevestigen." Het is dus even afwachten, maar de opening is dichtbij!