Afbeelding
Foto:

Fijn gevoel Toen mijn man en ik afgelopen week een eindje gingen rijden met de scootmobiel - mijn man was al 3 weken niet naar buiten geweest - kwamen we langs dit bloemenpark en dat maakte ons erg blij. Deze foto is speciaal voor de redactie als steuntje in de rug.

C.L.Jansen-Smit
Containers
Sinds een paar weken zijn er in mijn wijk Voorhof erg veel ondergrondse containers geplaatst. Zes!!! aan de overkant in de Van der Lelijstraat en een behoorlijk aantal richting het pleintje aan de Foreestweg. Maar aan het begin van mijn straat Van Groenewegenstraat tegenover het voormalige Fysiocenter geen enkele meer. Deze containers hebben er sinds mensenheugenis gestaan. Op de vraag van mijn buurman aan een van de medewerkers van Avalex die die containers leegt waarom deze containers zijn verwijderd, kreeg hij als antwoord: 'Daar hebben jullie geen recht op!' Met tot gevolg dat de mensen die daar wonen hun vuilnis gewoon op de stoep gooien. Dit alles door toedoen van de gemeente, want dat is de uitvoerder van dit (project). Volgens mij is de gemeente Delft totaal doorgeslagen. Ikzelf heb de afdeling Handhavers gebeld, met het verzoek alsnog deze troep te verwijderen (wat inmiddels is gebeurd). Rare bedoening.

Mw I. Doyer

Dankbaar
Van de week was ik jarig, maar dit kon ik uiteraard niet groots vieren in verband met het coronavirus. Hierdoor voelde de dag natuurlijk anders dan normaal.Toch ben ik flink in het zonnetje gezet door mijn geliefden. De hele dag door kreeg ik telefoontjes en videobellen deed ik ook veel. Verder waren het aantal kaarten niet op twee handen te tellen. Daar stonden de liefste verjaardagswensen in. Ook heb ik een hele mooie bloemen toegestuurd gekregen en taart mocht zeker niet ontbreken. Daardoor voelde ik mij toch super jarig, ondanks dat het een rare en verwarrende tijd is. Hopelijk is dit snel over, maar wat ik niet hoop dat overgaat is dat we eindelijk eens wat aardiger zijn tegen elkaar.

C.A. Beukel

Stoepkrijt
Ik moet toch zeggen dat ik alle stoepkrijtkunstwerken erg mooi vind! Ik zie ze overal. Voor verzorgingstehuizen, voor ziekenhuizen of gewoon zomaar ergens in de straat. De meest mooie en warmste teksten komen voorbij en een mooie samenvoeging van alle kleuren krijt is een prettig gezicht. Het is toch net dat hart onder de riem wat we allemaal nodig hebben. Toch wel zonde als het gaat regenen, maar de kids vermaken zich wel. Klasse!

A. van Dijk