Kees Haak en Barry van Straaten bezorgden bewoners en zorgpersoneel van woonzorgcentrum Stefanna een leuke middag (Foto: Koos Bommelé)
Kees Haak en Barry van Straaten bezorgden bewoners en zorgpersoneel van woonzorgcentrum Stefanna een leuke middag (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Door de lens van Koos!

DELFT - In verband met het coronavirus zag Koningsdag er dit jaar heel anders uit dan we gewend zijn. Geen festivals, geen vrijmarkten en geen nationale viering. Dat betekende echter niet dat het feestje helemaal voorbij was!

Juist doordat de "standaard" Koningsdagviering niet door kon gaan, zoals we allemaal gewend waren, werd de fantasie en creativiteit extra toegepast om een alternatief te bedenken voor alsnog een mooie Koningsdagviering. In het woonzorgcentrum Stefanna was dit een succes en uiteraard maakte fotograaf Koos Bommelé de mooiste foto's welke nu te bewonderen zijn op onze website www.delftopzondag.nl.
Natasja Vermeulen, begeleider woonzorgcenturm Stefanna: "In het woonzorgcentrum Stefanna zat de sfeer er zeer zeker goed in! Zeker nadat niemand minder dan Kees Haak en Barry van Straaten een optreden kwamen geven en de mooiste liedjes zongen. Beiden zorgden er, uiteraard werden alle door het RIVM opgelegde maatregelen nageleefd, voor dat de bewoners van het woonzorgcentrum op en top hebben genoten van Koningdag. Natuurlijk onder het genot van een lekkernij; een oranje suikerspin! Elke afdeling zat op zijn eigen stukje in de tuin of op het grote balkon, zodat de afdelingen niet door elkaar zaten, maar met hun eigen groep bewoners op gepaste afstand van elkaars afdelingen. Dit alles kon mogelijk gemaakt worden door de lieve donaties van de families. De receptioniste had een oproepje geplaatst op Familienet met de vraag voor donaties voor betaalde optredens. Veel optredens werden gratis aangeboden, maar niet allemaal. Iemand van de zorg had Kees Haak benaderd. Iedereen hartelijk dank voor de donaties en de gezelligheid die we met de zorg- en welzijnsmedewerkers hebben kunnen maken voor en met de bewoners."