Stand van zaken Stichting Perspektief

DELFT - Recentelijk is er een brief vanuit de gemeenteraad Delft verschenen omtrent de bevindingen en het besluit ten aanzien van de verbeteringsmaatregelen bij Stichting Perspektief.

In een al eerder verschenen brief werd de Stichting geïnformeerd over de maatregel die op dat moment aan de stichting werden opgelegd. Die maatregel hield in dat Stichting Perspektief tot aan de maand april de tijd kreeg om aantoonbare verbeteringen door te voeren en deze zouden worden getoetst aan de KPI's welke door Rotterdam, Den Haag en Delft zouden worden vastgesteld. Dit zou elke drie maanden beoordeeld blijven worden.

Eerste beoordeling
De eerste beoordeling heeft inmiddels plaatsgevonden, waarbij de KPI's zijn onderverdeeld in drie groepen: financieel, organisatie en bedrijfsvoering en kwaliteit. Daarbij is ook gekeken naar de ervaring met Stichting Perspektief.

Conclusie en besluit
De gemeenteraad ziet lichte verbetering, maar een aantal situaties zijn nog zorgwekkend. Het besluit is daarom om de maatregel welke in de brief van december 2019 is opgelegd, te verlengen tot 1 augustus 2020. Dan zal er een nieuwe beoordeling plaatsvinden, waarbij ingeval van onvoldoende verbetering, dit een cliëntenstop betekent.