Scouting Willem de Zwijger gaat online

DELFT - Vanwege het coronavirus zijn alle scoutingactiviteiten voorlopig afgelast. Dat geldt ook voor de activiteiten van Scouting Willem de Zwijger in Delft. Momenteel houden zij online opkomsten, omdat zij nu niet het water op kunnen maar toch bezig willen blijven.

Hoewel de scouts het liefst zo snel mogelijk weer met hun kano’s en zeilboten het water opgaan, is dat nu nog even niet mogelijk. Toch wil scouting Willem de Zwijger haar leden niet zo lang zonder scouting laten zitten. Daarom bedachten zij een online scoutingprogramma, waardoor de leden scouting niet helemaal hoeven te missen.

Opdrachten
De jongste kinderen krijgen wekelijks een opdracht in scoutingthema. Zo hebben zij al zelf bootjes gebouwd en getest en sliepen zij tijdens het paasweekend in een tent in de tuin.
Oudere kinderen krijgen wekelijks op zaterdagmiddag opdrachten die zij zo snel of zo creatief mogelijk moeten uitvoeren en inleveren met een foto of filmpje. De gekste foto’s van kinderen die op de foto gaan met enorme zelfgebouwde torens of hun leiding proberen na te doen komen voorbij.
Ook aan de oudste leden wordt gedacht. Er zijn al meerdere onlinepuzzeltochten uitgezet en opgelost waarbij de leden de hele wereld rond gaan.

Contact
Voorlopig kan er niet gezeild worden en gaat de scoutinggroep nog even door met het online scoutingprogramma. Zo houden de scouts contact met elkaar en hoeven zij zich niet te vervelen. Kijk op www.scoutingwdz.nl als je meer wilt weten!