Fin Sollie maakt muziek (foto: Vincent Maertens)
Fin Sollie maakt muziek (foto: Vincent Maertens) Foto:

Bewoners Die Buytenweye verrast

DELFT - Afgelopen woensdag zijn vijf kinderen van de Prins Mauritsschool en twee muzikanten naar verzorgingshuis Die Buyteweije gegaan om muziek te maken en mooie krijttekeningen te maken via Stichting Present.

De ouderen zaten voor hun open ramen zodat ze het goed konden zien en horen. Regelmatig zwaaiden de ouderen en de kinderen naar elkaar. Het is wel even wennen zo op afstand.
Vincent Maertens, vader van een van de kinderen reageerde: "In de tijd dat kwetsbare ouderen steeds meer geïsoleerd raken, was dit een welkome onderbreking van de dag. Door dit soort kleine dingen kan men weer een lach op het gezicht krijgen en iet moois betekenen voor een ander. Ieder op zijn of haar unieke manier. Zeker in deze lastige tijd van het coronavirus is het belangrijk om iets extra's voor elkaar te betekenen. We hopen dat er nog vele andere initiatieven zullen volgen!"
Burgemeester
Ook burgemeester Marja van Bijsterveldt kwam langs. De burgemeester bezoekt deze weken verschillende initiatieven. "Wat een hartverwarmend infinitief", reageerde ze. "Zo mooi dat er zo veel mensen naar elkaar omzien en ideeën hebben om elkaar te helpen en te laten weten dat we elkaar niet vergeten in deze moeilijke tijd.

Stichting Present
Helma Sollie en Dorothea Langeveld van Stichting Present waren beiden aanwezig tijdens het gebeuren:
"We krijgen veel aanmeldingen binnen van mensen die iets willen doen voor een ander. Er zijn nu al meer dan honderd aanmeldingen binnen gekomen van mensen die mee willen helpen, zoals bijvoorbeeld boodschappen halen, hondjes uitlaten, bellen en boodschappen pakketten doneren. Allerlei dat soort zaken. We koppelen het aanbod aan mensen die deze hulp goed kunnen gebruiken in deze onzekere en moeilijke tijd van corona."