Houd uw buitenschilderwerk in topconditie om houtrot te voorkomen
Houd uw buitenschilderwerk in topconditie om houtrot te voorkomen Foto:

Het buitenschilderwerk van een woning is een behoorlijke klus. Voor het onderhoud van de kozijnen, ramen en deuren is het wel belangrijk dat het schilderwerk in een goede conditie blijft. U wilt immers geen houtrot.

Al het schilderwerk dat buiten plaatsvindt heeft diverse redenen om goed te onderhouden. Het onderhouden kan tijd en geld kosten, maar hier krijgt u genoeg voor terug. Buitenom een mooie en frisse woning is het een investering voor langere termijn. Een verflaag is namelijk een uitstekend middel om al het hout te beschermen tegen weersinvloeden. Door alles goed te onderhouden kan er veel schade voorkomen worden. Houtrot is namelijk makkelijk opgelopen en om dit te verhelpen zullen de kosten enkel maar hoger liggen.

Huidige situatie
Om de juiste verf aan te brengen is het huidige schilderwerk van belang. Een schildersbedrijf kan u helpen met het inschatten van de gewenste verflagen. Komt de huidige verf los dan is het nodig om eerst grondverf aan te brengen, hierdoor kan de verflaag hechten.

Wanneer de verf nog in uitstekende staat is, kan de grondverf overgeslagen worden. Of er vervolgens 1 of 2 lagen nodig zijn voor een goede dekking, hangt af van de kleur. Bij een witachtige kleur is 1 laag verf vaak al voldoende. Bij een sterkere kleur zoals rood of geel, zullen 2 lagen nodig zijn.

Kosten
De materiaalkosten zijn afhankelijk van het soort schilderwerk dat er buiten gedaan moet worden. Hoe groot is de klus en heeft u verder nog wensen? Aan deze materiaalkosten kunt u niet ontkomen en we raden aan om te investeren in goede verf. Bedenk van te voren wat er zoal geschilderd kan worden en denk aan kozijnen, dakgoot, dakkapel of de gevel. Laat u een schilder het werk voor u doen, kunt u naast de materiaalkosten ook rekenen op de kosten van het schildersbedrijf. Deze kosten zullen aan de hand van de uren worden berekend. Daarnaast zijn er eventueel andere kosten, denk aan een steigerhuur, deze kosten had u anders natuurlijk ook gehad. Het uurtarief van een buitenschilder ligt rond de 45 euro, voor een exacte prijs raden wij aan om een vergelijking aan te vragen.

Schilder
Heeft u zelf de kennis en ervaring niet om het buitenschilderwerk zelf te doen of kiest u voor kwaliteit die een schildersbedrijf zal leveren? Het inschakelen van een schilder is dan een zeer verstandige keuze. Deze kan u verder adviseren naar de mogelijkheden en de juiste producten gebruiken om tot een mooi resultaat te komen. Het vinden van een schilder is erg eenvoudig met de gratis vergelijkingsservice van www.schilder-feitjes.nl. Aan de hand van het overzicht is het makkelijker om een keuze te maken. Ook kunt u een indicatie krijgen van de kosten. Hieronder vindt u alvast een overzicht van schilders uit Delft en de regio, die u graag helpen met al uw schilderwerk.

(Bron: www.schilder-feitjes.nl)