Delftse Bourdon luidt de klokken voor het coronavirus (foto: Pieter Haringsma)
Delftse Bourdon luidt de klokken voor het coronavirus (foto: Pieter Haringsma) Foto:

Gratis pizza voor hulpverleners

DELFT - Pizza Hood wil graag alle Delftse hulpverleners bedanken voor hun inzet in deze moeilijke tijd. Daarom bieden zij hen op vrijdag 10 april van 12.00 uur tot 15.00 uur gratis pizza's aan.

De small pizza's zijn gratis af te halen bij de zaak aan de Brabantse Turfmarkt 19. Dit geldt voor ziekenhuismedewerkers, brandweerlieden, politieagenten en ambulancemedewerkers die werkzaam zijn in Delft. Zij kunnen de pizza ophalen op vertoon van hun pas of uniform. "Wij gaan door zolang de voorraad strekt", laat eigenaar Eric weten. "Het is een klein gebaar om te laten zien hoe trots wij zijn op deze mensen!"

Bourdon luidt mee met ‘klokken van hoop’

DELFT - In de maand april luidt elke woensdagavond tussen 19.00 en 19.15 uur de Bourdon in de klokkentoren van de Oude Kerk.

Niet alleen in Delft, maar in allerlei steden klinken op dat tijdstip de zogeheten ‘klokken van hoop’. Een initiatief om hoop te bieden in deze tijd van het coronavirus. Inmiddels doen ruim 650 kerken in Nederland al mee. Toen Wilco Blaak, directeur van de Oude & Nieuwe Kerk, aan burgemeester Marja van Bijsterveldt het verzoek deed om ook de Bourdon hieraan te laten deelnemen, stemde ze daar van harte mee in. Dat de Bourdon mee luidt, is uitzonderlijk. De klok wordt namelijk alleen geluid bij koninklijke bijzettingen en bijzondere gelegenheden, zoals bij de herdenkingsdienst van de MH17.