Afbeelding
Foto:

Knutseldoos Van onze kleindochter Tessa van twee jaar kregen wij afgelopen week iets heel bijzonders, in het kader van omdenken ten tijde van corona. Ze heeft een knutseldoos gemaakt, samen met haar moeder. Voor de komende twee weken elke dag een cadeautje.

Trotse opa en oma Suijker

1,5 meter afstand
Door het tolerante beleid ten opzichte van fietsers door de gemeente Delft zie je nu de gevolgen. Het is verplicht 1,5 meter afstand te houden. De meeste voetgangers houden zich daar dan ook aan. De fietsers blijven echter op het trottoir rijden, liefst nog met een afstand binnen de meter. In de binnenstad onder meer op het Bastiaansplein trottoir Ezelsveldlaan bij Jumbo Zuidpoort. Waar zijn onze handhavers, bijvoorbeeld zoals in Rotterdam. Gemeente Delft houd je aan de regels, zoals opgesteld door de regering en het RIVM.

Joop Amman

Bedankt
Hierbij willen wij onze buren Lenie en Aat van de Hoeven hartelijk bedanken. Wij zijn een ouder stel en erg slecht ter been. Vandaag kregen we weer een heel mooi bloemstukje. In deze moeilijke tijd, vooral voor ouderen, hebben ze er ook een bij onze buurman gebracht. Ze staan echt voor ons klaar, doen onze boodschappen en gooien ons vuilnis voor ons weg. Niets is ze teveel en wij vinden dat dit ook wel eens gezegd mag worden. Ze doen dit al een paar jaar voor dat het coronavirus er was. Een poosje geleden was onze lift stuk en toen hebben ze onze rollator vier trappen naar beneden gedragen. Zij verdienen daarom dit bedankje.

Familie W.G.Jansen

Vogels nemen school over
Nu het rustig is op school, nemen koolmeesjes de basisschool Montessori Delft over! In het vogelhuisje van meester Johan gebeurt van alles. Als het mooi weer is vliegen de koolmezen naar binnen en naar buiten. Eerst vlogen ze naar binnen en naar buiten met takjes en mos. Nu liggen er vele eieren waarvoor gezorgd moet worden. De leerlingen, maar ook Delft op Zondag lezers, kunnen met de computer en telefoon in het nestkastje kijken. Een paar keer per dag maakt het slimme vogelhuisje automatisch een YouTube filmpje. Terwijl je thuis op de bank zit, kunnen de leerlingen dus toch een beetje op school zijn! Het slimste vogelhuisje van Nederland houdt het eigen Youtube-kanaal schoon. Filmpjes die je ‘liked’ worden bewaard en andere worden automatisch gewist. Hij is niet te koop, maar stap-voor-stap na te maken. Meekijken kan iedereen. Zoek in YouTube 'meesjohan' en geniet mee! Niemand op school? Laat de school maar aan de vogels over!

Robert