(Foto: Pim van der Valk)
(Foto: Pim van der Valk) Foto: PIM VAN DER VALK

Hulp nodig? Het Rode Kruis staat klaar!

DELFT - Het Rode Kruis biedt hulp tijdens de coronacrisis, niet alleen landelijk, maar ook in Delft en Midden-Delfland. Onze vrijwilligers helpen op dit moment op verschillende plekken, in Delft / Midden-Delfland en in de regio.

Mensen helpen
Bijvoorbeeld om patiënten op te vangen bij huisartsenposten, afspraken te plannen of vragen te beantwoorden die via de hulplijnen bij ons binnenkomen. Ook zijn de vrijwilligers van het Rode Kruis inzetbaar om aanvullend hulp te bieden bij de reguliere zorg. Dit alles om iedereen zo snel mogelijk te kunnen helpen. Want mensen helpen, daar staan we voor, al 150 jaar!

Luisterend oor
Zeker in deze tijd is het belangrijk dat de kwetsbare inwoners geholpen worden. De belangrijke richtlijn om 1,5 meter afstand te houden, betekent niet ‘geen contact’ meer houden. Geef eens een extra telefoontje aan bijvoorbeeld die oudere buurman, wees een luisterend oor en vraag of hij hulp nodig heeft.

Vrijwilligers
Kan je zelf niet helpen en ken je iemand die boodschappen nodig heeft of ben je zelf kwetsbaar en kom je niet meer buiten de deur? De Delftse afdeling van het Rode Kruis zit dan dicht in de buurt en heeft vrijwilligers die kunnen helpen.

Meld je hulpvraag via info.delft@rodekruis.nl of bel het Rode Kruis in Delft: 015 212 35 50. Uiteraard zijn ook mensen die ons team willen versterken van harte welkom om contact op te nemen.