Present in de coronatijd

DELFT - In samenwerking met verschillende kerken en christelijke organisaties is er door Stichting Present een landelijke campagne gestart: #nietalleen. Deze campagne zorgt ervoor dat mensen die iets voor een ander willen doen aan de juiste personen worden gekoppeld.

Stichting Present hoopt dat we in deze crisis als stad leren dat omzien naar elkaar essentieel is en eenvoudig kan. De stichting organiseert (digitale) ontmoetingen tussen vrijwilligers en mensen die hulp nodig hebben. De eerste projecten zijn al uitgevoerd, waarbij boodschappenpakketten, ingezameld door leden van de kerkelijke gemeente Binnenstad-Vrijenban, zijn bezorgd in Delft door leerlingen van de GSR en het CLD. Vrijwilligers kunnen in deze tijd veel betekenen voor de medemens.

Kwetsbare mensen
Er zijn veel gezinnen, vrienden, collega’s en andere groepen die zich de komende tijd willen inzetten voor kwetsbare mensen in hun buurt. Present wil deze groepen stimuleren om zich de komende periode te verbinden aan één of meerdere echt kwetsbare personen. Van hulpverleners ontvangen zij namen, adressen en de hulpvraag van kwetsbare mensen die nu bijvoorbeeld niet meer naar de dagbesteding gaan. Present gaat voor digitale ontmoetingen in de vorm van een appje, een telefoongesprek, of fysieke hulp als het uitlaten van de hond of het doen van boodschappen. Wees Present in de coronatijd!