Niemand om mee te praten? Nu is er de Coronachat!

DELFT - Je hebt het al gemerkt, veel mensen zitten binnen voor hun eigen veiligheid en die van hun medemens. Alle verzorgingshuizen zijn op slot, waardoor ouderen en andere kwetsbaren ook geen bezoek meer kunnen ontvangen. Maar niet alleen de kwetsbaren uit de samenleving zitten nu binnen, ook veel mensen ui andere leeftijdscategorieën. Hierdoor kan het wat eenzaam zijn.

Eenzaamheid
Doordat veel mensen binnen zitten en vaak niemand hebben, zijn ze alleen. Je hebt niemand om mee te praten om je heen. Daar is nu een oplossing voor. Je kan vanuit huis gewoon met mensen praten van achter je computer, smartphone, tablet of laptop.

Verbinden
Cees Jol, een student van de TU Delft, heeft een Coronachat opgezet. Met deze Coronachat wil hij de mensen die de hele dag binnen zitten met elkaar verbinden. Het is hem opgevallen dat de meeste ouderen vaak niemand hebben. Vooral nu ze opgesloten zitten in verzorgingstehuizen. Ben je een beetje handig met een telefoon of computer dan kan je naar zijn website gaan en een praatje met iemand beginnen.
Op www.ceesjol.nl/coronachat kun je in een chatroom praten met verschillende mensen uit het hele land.