Lokale kunst in Pijnacker-Nootdorp

PIJNACKER - De gemeente Pijnacker-Nootdorp start met een nieuw initiatief: lokale kunstenaars kunnen vanaf dit voorjaar meedingen om een jaar lang hun kunstwerk te mogen exposeren op een wisselsokkel. De inwoners mogen hun favoriete kunstwerk kiezen.

Kunst kan een saaie plek opvrolijken, een bijzondere plek extra glans geven en sommigen beweren zelfs dat kunst positief werkt op onze gezondheid.

Verkiezing
Dit jaar wordt voor het eerst een verkiezing uitgeschreven waarbij alle lokale kunstenaars een kans maken hun kunstwerk in de gemeente tentoongesteld te zien. Dit project is een initiatief van Stichting Kunstweek. Het winnende kunstwerk, komt te staan op het plein nabij de vijver in het Emmapark in Pijnacker.

Inzendingen
In de periode tot en met 1 mei kunnen kunstenaars één of twee kunstwerken aanmelden via info@kunstindegemeente.nl. De inzendingen worden voorgelegd aan de jury. Deze jury maakt een voorselectie van ongeveer tien werken. Deze werken worden gepresenteerd aan de inwoners die vervolgens in juni hun stem kunnen uitbrengen op het kunstwerk van hun keuze. Uit de drie hoogst scorende kunstwerken kiest de jury de winnaar. Medio 2020 wordt de winnaar bekend gemaakt. Het winnende kunstwerk zal na de zomer een jaar lang te bewonderen zijn op het plein bij de vijver. Daarna krijgt de kunstenaar het werk weer terug.

Meer info en aanmelden via www.kunstindegemeente.nl