Stichting Perspektief, gevestigd aan de Vulcanusweg, sluit haar dagbestedingslocatie
Stichting Perspektief, gevestigd aan de Vulcanusweg, sluit haar dagbestedingslocatie Foto:

Dagbestedingslocatie Perspektief sluit

DELFT - De Stichting Perspektief scoorde onvoldoende na een Quickscan van de GGD Haaglanden over meldingen in de periode januari 2018 tot en met juni 2019. In het kader van het verbetertraject heeft de stichting de afgelopen periode onderzoek gedaan naar haar bedrijfsvoering, de veiligheid en de kwaliteit van ondersteuning aan cliënten op de Vulcanusweg, met sluiting tot gevolg.

De sluiting van de dagbestedingslocatie van Perspektief aan de Vulcanusweg is afgelopen vrijdag 6 maart ingegaan, meldt het college van burgemeester en wethouders. Op deze locatie maakten ongeveer 120 cliënten gebruik van dagbesteding en groepsbegeleiding.

Beslissing
"Al eerder was geconstateerd dat uitvoering van de dagbesteding onder de vlag van Perspektief Werkt! niet meer paste in de nieuwe koers van de stichting Perspektief", aldus het college. "Daarom had Perspektief zich al voorgenomen de dagbesteding geleidelijk uit te faseren. Na nader onderzoek is echter gebleken dat op de Vulcanusweg de veiligheid van cliënten en medewerkers onvoldoende gegarandeerd kan worden. Dat maakt dat de sluiting van deze locatie op zeer korte termijn noodzakelijk is gebleken." De beslissing om deze locatie te sluiten is in afstemming met het college genomen.

Gevolgen
AIle inwoners met een indicatie voor dagbesteding of begeleiding op de Vulcanusweg krijgen een plek bij een nieuwe aanbieder. College: "Een deel van de cliënten zal binnen twee weken een plek vinden bij een onderaannemer van Perspektief, namelijk Doel Delfland. De rest zal een plek vinden bij andere leveranciers van dagbesteding en/of begeleiding." Delft Support en de gemeente trekken in het traject van overplaatsing van cliënten gezamenlijk op met Perspektief. Er is in dit traject aandacht voor de wensen van inwoners ten aanzien van de invulling van de werkzaamheden op hun nieuwe

plek. Daarnaast krijgen inwoners die de komende twee weken geen dagbesteding hebben en extra individuele begeleiding van Perspektief. Dit gebeurt bij de personen waarvan wordt verwacht dat het wenselijk voor hen is.

Belangrijke stap
Het college laat weten de sluiting van de dagbestedingslocatie aan de Vulcanusweg als een ingrijpende, maar belangrijke stap binnen het verbetertraject van Perspektief te zien. In samenwerking met Perspektief zal het college er op toezien dat de betrokken cliënten zo min mogelijk last hebben van de sluiting.