Kelvin Darjadi speelde in de jeugd voor Full Speed en Den Hoorn. Dit seizoen meldde hij zich op goed geluk aan bij Taurus en heeft hij er veel plezier in om samen met zijn Virgiel-vrienden op het veld te staan. (foto: Roel van Dorsten)
Kelvin Darjadi speelde in de jeugd voor Full Speed en Den Hoorn. Dit seizoen meldde hij zich op goed geluk aan bij Taurus en heeft hij er veel plezier in om samen met zijn Virgiel-vrienden op het veld te staan. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Als Taurus op oorlogssterkte komt, zal het nog wel wat klimmen

DELFT - Taurus beleeft een seizoen met twee gezichten. Na een bliksemstart volgde een mindere periode. Inmiddels bevinden de studenten zich onderaan de middenmoot in de derde klasse.

Door Alphons de Wit jr.

Delvin Karjadi maakt dit seizoen voor het eerst deel uit van de selectie van trainer Denis Luhulima en dat bevalt hem prima. "Ik ben de jongste speler van het elftal en ben vanaf het eerste moment ontzettend goed opgevangen door de wat oudere spelers."
Waar veel van zijn ploeggenoten uit alle windstreken naar Delft komen om een technische opleiding te volgen, is Karjadi bekend met de voetbalwereld in onze regio. "Ik ben een 'local' dus ik ben hier opgegroeid. Tot rond mijn twaalfde heb ik bij Full Speed gevoetbald en daarna maakte ik de overstap naar Den Hoorn. Daar ben ik het afgelopen seizoen gestopt met voetballen, maar begin dit seizoen ging het toch weer kriebelen."

Studentenleven
Inmiddels studeert de 19-jarige spits technische bestuurskunde aan de TU en werd hij lid van Virgiel. "Daar raakte ik al snel bekend met het concept studentenvoetbalvereniging en omdat ik het spelletje toch wel miste, heb ik me meteen ingeschreven." En dat bevalt. "Het is een heel andere beleving dan ik bij Den Hoorn gewend was. Daar draaide het om het voetbal, terwijl hier duidelijk is dat iedereen ook andere prioriteiten heeft, zoals zijn studie. Bovendien trainen we op maandag en vrijdag, spelen we op zondag een wedstrijd en komen we elkaar op dinsdag en donderdag vaak op borrels tegen. Dan heb je toch een andere band met je teamgenoten; je ziet ze niet alleen vaak, maar ook in een andere context. Dat is gewoon anders dan bij andere verenigingen en de trainer accepteert dat. Hij leert zelf ook dingen over het studentenleven die hij nog niet wist. Hij beleeft op die manier dingen voor de eerste keer."

Sportieve prestaties
Taurus begon de competitie ontzettend goed en bezette na een aantal speelrondes zelfs de tweede plaats. Vanaf eind november ging het echter bergafwaarts. "En zelf vind ik dat we op dit moment staan waar we thuishoren. Het probleem is dat we met blessures te kampen kregen en gewoon teveel jongens moesten missen. Zelf heb ik een maand of drie buitenspel gestaan met een hamstringblessure. Verder krijgen we ook weleens met jongens te maken die stage lopen in het buitenland. De bewering dat studenten tijdens de tentamenweken ook niet thuis geven is een fabeltje. Juist in die weken zijn we extra scherp omdat we ons vol op de studie storten en er dan altijd wel ruimte is voor een stukje ontspanning." Volgens Karjadi is zijn ploeg weer op de weg terug omhoog. "Want de ziekenboeg stroomt zachtjes aan leeg en je zag zondagmiddag tegen Full Speed dat we het voetballend aardig voor elkaar hebben. Zij hebben natuurlijk een hartstikke goede ploeg en staan niet voor niets bovenaan. Uiteindelijk kwamen we met 0-2 achter, kregen we een rode kaart en kwamen we terug tot 1-2. Natuurlijk is het dan wel een persoonlijk succesje als je scoort. Helaas leverde het alleen geen punten op."
Aanspeelpunt
De student lijkt, mits fit, dit seizoen zeker van een basisplaats in het keurkorps van Denis Luhulima. "In het begin duurde het even voor ik fit was, want ik had een tijd niet meer gevoetbald. Bij Den Hoorn was ik een bepaald niveau gewend en daardoor ik kwam wel aan mijn wedstrijden. Vanwege blessureleed heb ik echter nog niet heel veel wedstrijden gespeeld, maar hopelijk blijf ik nu tot het eind van het seizoen staan."
Zijn rol is duidelijk. "Ik ben misschien wel wat klein voor een spits, maar ik ben er vooral om de bal voorin vast te houden en te wachten tot andere spelers aansluiten. Tegen grote centrale verdedigers is mijn lengte denk ik wel een voordeel. Daarnaast heb ik een goede aanname en weet ik de bal, als ik die eenmaal in mijn bezit heb, goed dichtbij me vast te houden. Verder voeg ik ook diepgang toe aan ons spel."

Toekomst
Karjadi speelt nu zijn eerste seizoen voor Taurus en wat hem betreft komen er daar nog wel vier bij. "Anders dan bij veel andere studentenvoetbalverenigingen is Taurus onderdeel van een studentenvereniging. Daarom is het gebruikelijk om na maximaal vijf jaar, de periode die staat voor het afronden van de meeste studies, te stoppen. Of ik daarna nog verder wil voetballen weet ik nog helemaal niet; daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht. Dat hoeft ook helemaal niet, want bij Taurus zit ik op mijn plek."
En waar gaat Taurus dit jaar eindigen? "Een periode zou mooi zijn, maar ik denk dat ons doel moet zijn om bovenin de middenmoot te eindigen. Bij ons zit er niet zoveel druk op en voetbal is vooral een mooie uitlaatklep.